Šport > Zimski športi
231 ogledov

Hud padec švicarskega asa

Mauro Caviezel Profimedia
Trenutno vodi v posebnem superveleslalomskem seštevku, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala je peti.

Alpski smučar Mauro Caviezel je v četrtek na treningu v Garmisch-Partenkirchnu padel in se poškodoval, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Po prvih informacijah je Švicar utrpel udarec v glavo, prav tako pa je tožil za bolečinami v levem kolenu. V petek ga čakajo dodatne preiskave doma v Švici.

Smučarja, ki ni v življenjski nevarnosti, so hospitalizirali z diagnozo pretresa možganov in je ostal na opazovanju v bolnišnici, so sporočili iz švicarske smučarske zveze.

štuhec Daleč zadaj Šport Štuhčeva pojasnila velik spodrsljaj na treningu

Caviezel trenutno vodi v posebnem superveleslalomskem seštevku, v skupni razvrstitvi svetovnega pokala je peti. Dvaintridesetletni tekmovalec je bil v tej sezoni na stopničkah uvodnih dveh superveleslalomov. Zmagal je na superveleslalomu v Val d'Iseru, v Val Gardeni pa je bil počasnejši zgolj od Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja.

Morebitna hujša poškodba smučarja, za zdaj še ni jasno, kakšno je stanje z njegovim kolenom, bi bila hud udarec za švicarsko reprezentanco pred svetovnim prvenstvom februarja v Cortini d'Ampezzo. Caviezel je bil leta 2017 tretji v alpski kombinaciji na SP v domačem St. Moritzu, na katerem je v tej disciplini zmagal njegov rojak Luca Aerni. Smučar je tudi njegov mlajši brat Gino Caviezel, ki je specialist za veleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice