Šport > Zimski športi
572 ogledov

Hadalin v boju za stopničke na zagrebški strmini

Štefan Hadalin Epa
Alpski smučarji se v Zagrebi merijo na slalomski tekmi za svetovni pokal.

Francoz Clement Noel je postavil najhitrejši čas prve vožnje moškega slaloma za svetovni pokal na Sljemenu. Norvežan Sebastian Foss-Solevaag na drugem mestu zaostaja 36 stotink sekunde, tretji je Avstrijec Manuel Feller (+0,51). Edini slovenski predstavnik v Zagrebu Štefan Hadalin je vpisal peti čas, za vodilnim je zaostal manj kot sekundo (+0,85).

Lansko preizkušnjo nad Zagrebom je dobil Noel, ki je na prestolu snežnega kralja Sljemena nasledil petkratnega zmagovalca Avstrijca Marcela Hirscherja.

Zelo dobra prva vožnja je uspela edinemu slovenskemu predstavniku. Hadalin je nastopil s številko 24 na startu ter se zavihtel med najboljšo peterico.

Vrhničan bo v finalu lovil svojo najboljšo slalomsko uvrstitev. Na prvih dveh slalomih sezone je bil zadržan, v Alta Badii je bil 20., v Madonni di Campiglio pa 26.

Njegov najboljši dosežek v svetovnem pokalu je tretje mesto v alpski kombinaciji v Banskem leta 2019, v slalomu pa je bil najvišje lani januarja v Madonni di Campiglio sedmi.

Najboljši slovenski dosežek na moških slalomih na Sljemenu je četrto mesto Mitje Valenčiča, ki ga je dosegel pred natanko desetimi leti. Na ženskih slalomih pa je bila najvišje Tina Maze pred osmimi leti, ko je bila druga. Lovoriko snežne kraljice je takrat osvojila Avstrijka Marlies Schild.

Finalna vožnja bo na sporedu ob 15.30.

Izide tekme lahko spremljate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice