Šport > Zimski športi
1808 ogledov

Že konec sezone za Slovenca

Klemen Kosi Profimedia
Za Klemena Kosija je konec tekmovalne sezone še preden se je ta dobro začela.

V nedeljo si je Klemen Kosi pri padcu na drugem uradnem treningu smuka v Bormiu poškodoval koleno. Kot je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije, 29-letnega Mariborčana čakata operacija in dolgo rehabilitacijsko obdobje.

Kosi je padel na enem od skokov. Po nastopu Kosija so trening za približno deset minut prekinili. Ponesrečenega tekmovalca so nato s helikopterjem prepeljali do prve pomoči. Prvo noč po poškodbi je preživel v bolnišnici v Sondriju, kjer je tamkajšnje zdravniško osebje potrdilo, da gre za težjo poškodbo desnega kolena.

V ponedeljek zvečer so slovenskega smučarja sprejeli v ljubljanskem UKC, kjer so danes opravili magnetno resonanco ter ugotovili, da ima v desnem kolenu poškodovanih več vezi in meniskus, je še sporočila Pretnarjeva.

Kosi je v Bormiu grdo padel na smuku že pred dvema letoma. Takrat jo je odnesel z zlomljenim nosom in ličnico in je bil že manj kot tri tedne po poškodbi znova na smučeh. Tokrat pa bo njegovo okrevanje veliko daljše.

Kosi je v letošnji sezoni nastopil na treh tekmah za svetovni pokal, na smuku in superveleslalomu v Val Gardeni in na superveleslalomu v Val d'Iseru, a se ni uvrstil med najboljših trideset.

V svetovnem pokalu je bil sicer trikrat doslej del prve deseterice. Leta 2016 je v Wengnu osvojil sedmo mesto v alpski kombinaciji, njegov najboljši superveleslalomski dosežek je deveto mesto v Beaver Creeku izpred dveh let, na smukih pa je bil najvišje 14. leta 2015 v Kitzbühlu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice