Šport > Zimski športi
3349 ogledov

Po prvem vmesnem času padec Slovenca

Klemen Kosi Epa
Padec Kosija na treningu smuka v Bormiu.

Na progi Stelvio v Bormiu so izpeljali drugi trening pred torkovo smukaško preizkušnjo za svetovni pokal alpskih smučarjev. Tudi na drugem treningu je najhitrejši čas postavil Američan Ryan Cochran-Siegle (1:58,38). Klemen Kosi treninga ni končal, po prvem vmesnem času je padel.

Američan je za 30 stotink sekunde premagal Avstrijca Vincenta Kriechmayrja, za 34 stotink sekunde pa Francoza Rogerja Bricea na tretjem mestu.

Zmagovalec zadnjega smuka v Val Gardeni in vodilni v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, je na drugem treningu zasedel 12. mesto (+1,68), šesti čas je vpisal domačin Dominik Paris (+1,20), ki je v Bormiu osvojil pet smukaških zmag, tudi zadnji dve, ko sta bila lani v Bormiu dva smuka.

Tudi na drugem treningu je bil od Slovencev najhitrejši Miha Hrobat, ki je prvi trening končal na 27. mestu. Boštjan Kline je vpisal 42. čas drugega treninga. Najboljši Slovenec Čater, presenetljivi zmagovalec prvega smuka sezone v Val d'Iseru, v smukaški razvrstitvi trenutno zaseda drugo mesto. Celjan, ki je bil na prvem treningu med počasnejšimi, v drugo ni šel na progo.

Med tistimi, ki drugega treninga niso končali je bil tudi Slovenec. Kosi je po merjenju prvega vmesnega časa padel. Po nastopu Kosija so trening za približno deset minut prekinili. Kot je za STA sporočila tiskovna predstavnica za alpsko smučanje pri Slovenski smučarski zvezi Špela Pretnar, bo Kosija pregledal zdravnik, ko bo tudi znano njegovo zdravstveno stanje.

Kosi je v Bormiu grdo padel že na smuku pred dvema letoma. Takrat je bil po dobrem nastopu na poti med petnajsterico, a je na eni od zadnjih prelomnic težišče pomaknil nazaj, izgubil ravnotežje, padel in prebil zaščitne ograje. Z urezninami na obrazu je sprva nezavestno obležal na snegu, nato pa so ga pri zavesti s helikopterjem prepeljali v bližnjo bolnišnico. Kosi jo je takrat odnesel z zlomljenim nosom in ličnico in je bil že manj kot tri tedne po poškodbi znova na smučeh.

Smuk bo po novem v Bormiu na sporedu v torek, ko naj bi bile vremenske razmere ugodnejše, ponedeljek pa bo po novem v znamenju superveleslaloma, na katerem so predvideni za nastop štirje Slovenci Hrobat, Kline, Čater in Kosi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice