Šport > Zimski športi
424 ogledov

Kranjec izpušča tekmo svetovnega pokala

žan kranjec Epa
Trenutno najboljši slovenski alpski smučar ne bo odpotoval v Zagreb.

Žan Kranjec se bo na januarske tekme svetovnega pokala pripravljal v Italiji. Izpustil bo slalom na Sljemenu nad Zagrebom ter se povsem osredotočil na nastop v Adelbodnu, kjer je letos januarja kot prvi Slovenec osvojil najprestižnejšo veleslalomsko klasiko.

Vodičan bo koledarsko leto 2020 sklenil kot peti najboljši veleslalomist v seštevku svetovnega pokala.

Štefan Hadalin Slalom Šport Slab slovenski dan

Alta Badia v Italiji je gostila četrti veleslalom sezone svetovnega pokala za moške. Peti in šesti alpske smučarje čakata 8. in 9. januarja v Bernskem višavju, kjer je Kranjec januarja prvič oblekel rdečo majico vodilnega smučarja v posebnem veleslalomskem seštevku.

Sklepni del minule sezone se nato ni iztekel po načrtih slovenskega asa, saj je po odpadlih veleslalomih v Kranjski Gori in v Cortini d'Ampezzo zaradi pandemije novega koronavirusa sezono končal kot četrti veleslalomist sveta.

Novo sezono je nato odprl s sedmim mestom v Söldnu, prvega od dveh veleslalomov v Santa Caterini je končal na stopničkah na drugem mestu, drugega pa na 19. mestu. V času med Santa Caterino in Alta Badio pa ga je med pripravami v Avstriji doletela novica iz domovine o smrti očeta.

žan kranjec "Bravo, Žan!" Šport Kranjec izzval emocije belega cirkusa, podpora dežuje

V Alta Badii je nastopil na svoji stoti tekmi v svetovnem pokalu, ki jo je posvetil pokojnemu očetu, ter tekmo končal v najboljši deseterici na devetem mestu. Od uvodnih dveh slalomov ni veliko pričakoval.

"Na žalost sem znova odstopil. Uvrstil sem se v drugo vožnjo, kar je pozitivno. Številka ena v drugem teku je bila neka prednost. Počutim se dokaj solidno, tako da mi je bilo zelo žal odstopa, a to je naš šport in gremo naprej z dvignjeno glavo," je po nastopu v Madonni di Campiglio dejal Kranjec, ki kot najboljši Slovenec v seštevku zime zaseda 11. mesto.

Člani majhne slovenske moške ekipe za tehnični disciplini z mešanimi občutki zapuščajo Alta Badio in Madonno di Campiglio, ki sta v nedeljo in soboto gostila uvodna moška slaloma sezone 2020/21 svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Štefan Hadalin | Avtor: Epa Epa
Veliko več je od slalomov pričakoval Štefan Hadalin, ki je sicer na obeh osvojil točke, a so bile ambicije zanesljivo višje od 20. in 26. mesta.

"Prva vožnja je bila solidna do treh četrtin, strmina pa malo slabša, a bil sem zadovoljen s svojim izkupičkom. V drugi vožnji nisem našel dobrih občutkov že od starta, preveč sem smučal s telesom in premalo z nogami. Premalo sem si zaupal tudi po strmini in potem proti cilju. Na koncu nisem zadovoljen z izkupičkom, a nimam kaj. Zdaj je treba spočiti glavo, potem pa iti na en dober trening in potem poskusiti vse te stvari izboljšati na naslednjih tekmah," je dejal Hadalin.

Trener ekipe Klemen Bergant je dejal: "Po prvi vožnji je kar lepo kazalo, vedeli smo tudi, da se bodo v drugem teku stvari premešale."

Kranjec se je v finale uvrstil s 30. časom prve vožnje: "Žan je imel lepo priložnost, a v slalomu se dogajajo napake in je odstopil. Lotil se je tako, kot je treba."

Hadalin je v finalu za deset mest poslabšal uvrstitev: "Štefan pa v drugem teku v zgornjem in srednjem delu proge ni dobro ocenil proge in je enostavno preveč zavijal oziroma ni imel tistega tempa, ki je potreben."

"Zdaj bomo nekaj dni doma, potem gremo na trening med božičnimi in novoletnimi prazniki za štiri dni. Januarja se bomo razdelili. Žan se bo skupaj z italijansko ekipo v Italiji pripravljal za Adelboden, Štefan pa bo naredil nekaj dni treningov in potem šel na tekmo v Zagrebu," je načrte razril izkušeni slovenski trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.