Šport > Zimski športi
2286 ogledov

Vrhunski nastop Žana Kranjca na najtežji tekmi v življenju

Žan Kranjec Epa
Smučarska turneja po Dolomitih se je nadaljevala v Alta Badii, kjer se je na startu četrtega moškega veleslalom sezone prvič po tragični izgubi očeta pojavil tudi Žan Kranjec.

Nastop Žana Kranjca je bil nekaj posebnega. Bil je na startu svoje jubilejne stote tekme svetovnega pokala, veleslalom po Gran Risi pa je tudi prva tekma po smrti očeta, ki je izgubil življenje v delovni nesreči.

Kranjec je izjemoma nastopil s črno čelado z ganljivim sporočilom, da nastopa v spomin na očeta. "Dad, for you!" oziroma "Oče, zate" je napis na čeladi, ki so ga odobrili tudi pri Mednarodni smučarski zvezi.

Kranjec pa ni očeta počastil le s sporočilom na čeladi, temveč tudi z izjemno pogumnim ter s čustvi nabitim nastopom, ko se je kljub temu, da z mislimi zagotovo ni mogel biti le pri smučanju, hrabro spopadel s progo Gran Risa.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Žan je prvo vožnjo končal na šestem mestu, a so bile razlike okoli njega zelo majhne, saj je bilo kar 12 najboljših znotraj ene sekunde, kar je smučarju iz Vodic omogočalo lep položaj za silovit napad v drugi vožnji.

To je tudi storil, a so ga številne manjše napake stale najvišje uvrstitve. V cilju je tako zavzel šesto mesto ter čakal na nastop najboljših, ki so ga na koncu porinili na deveto mesto.

Preizkušnjo je dobil vodilni po prvi vožnji Francoz Alexis Pinturault, medtem ko sta s stopničkami šokirala mladi Norvežan Atle Lie McGrath ter Švicar Justin Murisier, ki sta sicer nastopila šele s startnima številkama 29 in 25 ter naravnost navdušila s svojo predstavo.

Na tekmi je nastopil tudi Slovenec Štefan Hadalin, ki pa je v prvi vožnji zelo grdo padel in le upamo lahko, da se ni poškodoval ter da se bo že jutri pojavil na startu slaloma.

Alta Badia bo namreč v ponedeljek gostila še slalom, karavana pa bo predbožično turnejo v Dolomitih sklenila v Madonni di Campiglio, ki bo v torek gostila nočni slalom pod žarometi.

Bormio bo tik pred koncem leta 2020 28. in 29. decembra prizorišče še moških smuka in superveleslaloma.

Naslednja moška veleslaloma bosta na klasičnem prizorišču v Adelbodnu v Švici z dvema veleslalomoma 8. in 9. januarja. Letos januarja je Kranjec prvič v karieri dobil eno najprestižnejših veleslalomskih klasik ter se z zmago prvič v karieri oblekel v rdečo majico vodilnega veleslalomista.

 

Komentarjev 5
  • Ender3 15:33 20.december 2020.

    Čestite Žanu, težko je živeti, žalovati in hkrati tekmovati . To ne zmore kdorkoli, fant je iz pravega testa.

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 15:04 20.december 2020.

    Očitno bo zdej slabe nastope prevalil na smrt fotra,tko kot una mala ameriška gnida!!

Sorodne novice