Šport > Zimski športi
815 ogledov

Čater slekel rdečo majico

martin čater Epa
Na prvi smukaški tekmi po senzacionalni zmagi v Val d'Iseru je nosilec rdeče majice Martin Čater zasedel 25. mesto (+2,01).

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je zmagal na drugi letošnji preizkušnji v kraljevski disciplini v Val Gardeni. Drugo mesto je osvojil Američan Ryan Cochran-Siegle (+0,22), tretje pa Švicar Beat Feuz (+0,54).

Martin Čater, presenetljivi zmagovalec uvodne tekme v Val d'Iseru, je bil tokrat šele 25. (+2,01).

Čater je imel tokrat številko 8, Klemen Kosi in Boštjan Kline pa številki 49 in 56. Kot se je napovedovalo že na treningih, se je od slovenske trojke najbolje odrezal Kline s 17. mestom (+1,57). Kosi je bil daleč od dobitnikov točk (52. mesto/+4,07)

 | Avtor: Epa Epa
Ob nastopu Čatra je za dvojno norveško vodstvo poskrbel Aleksander Aamodt Kilde, ki je za 62 stotink sekunde ugnal tedaj vodilnega Kjetila Jansruda. Ta je tekmo končal na četrtem mestu, ki si ga je delil z Američanom Brycom Bennettom (+0,62).

Slovenec ob krstnem nastopu z rdečo majico ni bil konkurenčen najboljšim, do tretjega vmesnega časa si je namreč nabral že več kot sekundo in pol zaostanka, temu je nato dodal še štiri desetinke. V predelu med četrtim in petim merjenjem je pridobil devet stotink, do konca pa je razlika narasla na debeli dve sekudi.

Čater, ki je v ciljni areni razočarano zmajeval z glavo, je zasedel predzadnje mesto med dotlej uvrščenimi tekmovalci (+2,01).

Kilde (150 točk) je z zmago oblekel tudi rdečo majico vodilnega v smukaški razvrstitvi. Čater je po dveh tekmah na drugem mestu s 106 točkami, le šest točk manj imata Feuz in Cochran-Siegle na tretjem.

Kilde, ki je minulo sezono končal na vrhu skupnega seštevka, je z dvema zmagama prevzel tudi mesto vodilnega v seštevku zime. Kilde ima 335 točk, Švicar Marco Odermatt na drugem mestu pa 290 točk. Tretji je Francoz Alexis Pinturault (276), ki je tekmi v Val Gardeni izpustil.

Najvišje uvrščeni Slovenec Žan Kranjec je na 13. mestu. Kranjec, ki navdušuje na veleslalomih, je po družinski tragediji še vedno vprašljiv za nastop na nedeljskem veleslalomu v bližnji Alta Badii. Čater je v skupnem seštevku trenutno 17.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice