Šport > Zimski športi
5543 ogledov

Slovenski junak izjemno formo "pozabil" v Val d'Iseru

martin čater Epa
Italijanska Val Gardena bo konec tedna gostila dve moški tekmi svetovnega pokala v hitri disciplinah.

Boštjan Kline je bil najhitrejši Slovenec na prvem treningu smuka pred sobotno smukaško preizkušnjo za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val Gardeni. Na progi Saslong je bil Mariborčan 64 stotink sekunde počasnejši od najhitrejšega na prvem preizkusu smukaške proge, Američana Jareda Goldberga.

Alpski smučarji so v Italiji v Val Gardeni, kjer bo v petek najprej na sporedu superveleslalom in nato še v soboto smuk na progi Saslong.

Na startu treninga so bili štirje Slovenci.

Martin Čater | Avtor: Epa Epa
V rdečo majico vodilnega smukača prvič oblečeni Martin Čater, ki je v nedeljo v Val d'Iseru osupnil smukaško srenjo s spektakularno zmago s startno številko 41, je vpisal 56. čas prvega treninga (+2,36).

Miha Hrobat, ki je superveleslalom v Val d'Iseru končal na 20. mestu, na smuku pa ostal brez točk, je na smukaškem treningu v Val Gardeni vpisal 59. čas (+2,43).

Klemen Kosi je bil 31. (+1,73).

Pred enim letom so v Val Gardeni uspeli izpeljali le moški superveleslalom, smuk pa je odpadel zaradi slabih vremenskih razmer. Na superveleslalomu je za edino slovensko uvrstitev v najboljšo trideseterico poskrbel Kosi z 28. mestom. Čater je bil 32., Kline 37., Hrobat pa 44.

Zmagal je Avstrijec Vincent Kriechmayr pred Norvežanom Kjetilom Jansrudom na drugem mestu in trenutno poškodovanim Nemcem Thomasom Dressnom na tretjem mestu.

Na zadnjem moškem smuku v Val Gardeni pred dvema letoma je zmagal Norvežan Aleksander Amodt Kilde, najboljši Slovenec pa je bil Čater na 25. mestu.

Martin Čater Senzacija Šport Tako so se Čatru poklonili pri Fisu
Komentarjev 3
  • Mary_Buchholtz 20:13 16.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. ... >>>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • Žurnalček 18:03 16.december 2020.

    Zakaj smučanje komentira brezveznik ? Čater je dobil tekmo IZKLJUČNO zaradi nastanka SENCE in s tem veliko hitrejše proge !! Isto se je zgodilo v davnih 80 letih, ko je švicar s številko okoli 80 prinesel prvo zmago ELANU ! ...prikaži večU ! Evo iz glave , mislim , da se je pisal Kelin al nekaj takega .

Sorodne novice