Šport > Zimski športi
1321 ogledov

Žan Kranjec z junaško vožnjo po izgubi očeta

Žan Kranjec Reševalni pas/Twitter
Žan Kranjec se je po nedavni izgubi očeta vendarle odločil nastopiti na veleslalomu za Svetovni pokal v Alta Badii, kjer po prvi vožnji zaseda 6. mesto.

Najboljši slovenski alpski smučar zadnjih sezon Žan Kranjec je junaško opravil s prvo veleslalomsko vožnjo v Alta Badii. Eden najboljših veleslalomistov zadnjih let je nastopil kljub družinski tragediji, v kateri mu je nedavno umrl oče.

Kranjec, ki je nastopil na svoji stoti tekmi v Svetovnem pokalu, je tako z junaško vožnjo, polno čustev, najlepše počastil spomin na očeta, kateremu se je poklonil tudi s prav posebno čelado.

Žan Kranjec Ganljivo do solz Šport Kranjec na startu s posebnim posvetilom tragično preminulemu očetu

Vodičan se je na progo podal kot tretji, za Hrvatom Filipom Zubčićem, ki je vodil v cilju, ter Američanom Tommyjem Fordom. Kranjec je s progo zelo dobro opravil predvsem v spodnjem delu, ko je pošteno zmanjšal svoj zaostanek za Hrvatom na 34 stotink ter tako prišel v cilj z drugim časom.

Takoj za Slovencem je nato nastopil Norvežan Leif Kristian Haugen, ki je dosegel popolnoma enak čas kot Kranjec, medtem ko se je med omenjeno dvojico in Zubčića uspel prebiti vodilni v skupnem seštevku veleslaloma, Švicar Marco Odermatt.

Za najboljši čas na sloviti progi Gran Risa pa je poskrbel izjemni Francoz Alexis Pinturault, ki je bil za 26 stotink hitrejši od Zubčića, medtem ko je slovensko-norveško navezo prehitel za 60 stotink ter jo potisnil na 4. mesto.

Nato sledi norveški paket. Presenetil je 20-letni Atle Lie McGrath, ki je s številko 29 na startu skočil na četrto mesto (+0,46). Lucas Braathen pa je vpisal peti čas (+0,51), tako da je Kranjec prvo vožnjo končal na šestem mestu z lepim izhodiščem pred drugim nastopom.

Žan Kranjec je tako znova dokazal, za kako izjemnega športnika gre, saj je na tekmi, ko je vse drugo pomembnejše kot končni rezultat, s pogumno in s čustvi polno vožnjo na najlepši način počastil svojega očeta.

Na startu je bil tudi Štefan Hadalin, ki s številko 54 ni imel najboljšega izhodišča za preboj v finale z začetkom ob 13.30.

Hadalin ostaja pri veleslalomski ničli. Zadnje veleslalomske točke je osvojil s 25. mestom 2. februarja letos v Garmisch-Partenkirchnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice