Šport > Zimski športi
26992 ogledov

To so podrobnosti o stanju avstrijske šampionke

nicole schmidhofer Reševalni pas/Twitter
Avstrijska smučarka Nicole Schmidhofer se je poškodovala ob padcu na smuku v Val d'Iseru.

Nicole Schmidhofer, ki je grdo padla na petkovem smuku v Val d'Iseru, si je pri padcu poškodovala vezi v levem kolenu, kar pomeni, da se je zanjo sezona 2020/21 končala še preden se je začela.

Kot je danes poročala avstrijska tiskovna agencija APA, je pregled z magnetno resonanco na kliniki Hochrum pokazal prave razsežnosti poškodbe.

štuhec Smuk (Ž) Šport Štuhčeva dobila tisto, po kar je prišla

Petkovo prvo žensko tekmovalno smukaško preizkušnjo sezone so za približno pol ure prekinili po grozljivem padcu avstrijske specialistke za hitre discipline, ki jo je na delu proge, na katerem so imele težave tudi druge tekmovalke, vrglo v zaščitno ograjo.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Svetovna prvakinja v superveleslalomu iz St. Moritza (2017) je šla na progo s številko 11, tik za Slovenko Ilko Štuhec, ki je pred tem odlično opravila s progo.

Enaintridesetletna smučarka je pri hitrosti 115 km/h v zavoju s smučmi prerezala mrežo in v gozdu ostala skrita pred kamerami. Kar nekaj časa je bilo mogoče spremljati mučne prizore reševanja ponesrečene tekmovalke, ki so jo v ciljno areno prepeljali z reševalnimi sanmi.

Lindsey Vonn Odzivi Šport Weiratherjevi še kar slabo, Vonnova zgrožena: "Molim za Nici"

Kot so sporočili, je tekmovalka ostala ujeta med dvema zaščitnima mrežama. To je bila njena prva tekma v sezoni in očitno tudi zadnja. Pregled z magnetno resonanco na kliniki Hochrum blizu Innsbrucka je namreč pokazal, da si je strgala križno vez in stransko vez v levem kolenu.

Schimdhoferjeva, zmagovalka treh smukov v Lake Louisu in superveleslaloma v Garmisch-Partenkirchnu, je sezono 2018/19 končala kot zmagovalka smukaškega seštevka svetovnega pokala.

V Val d'Iseru je danes na sporedu še en ženski smuk. Na odseku, na katerem se je poškodovala Avstrijka, je imela težave tudi Italijanka Federica Brignone, ki se je odločila, da bo izpustila današnjo smukaško preizkušnjo.

Iz Mednarodne smučarske zveze so sporočili, da bodo enega od odpadlih dveh ženskih superveleslalomov, ki bi morala biti v začetku decembra v St. Moritzu izpeljali v Crans Montani 24. januarja.

V Crans Montani bo po novem trojni tekmovalni spored, pred tem bodo 22. in 23. januarja skušali izpeljati še dva ženska smuka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.