Šport > Zimski športi
79310 ogledov

Weiratherjevi še kar slabo, Vonnova zgrožena: "Molim za Nici"

Lindsey Vonn
Uvodno smukaško tekmo za dekleta v novi sezoni alpskega smučanja so zaznamovali številni padci in huda poškodba Nicole Schmidhofer.

Avstrijska specialistka za hitre discipline Nicole Schmidhofer je že na prvi smukaški tekmi nove sezone izgubila vse možnosti v boju za njen drugi mali kristalni globus v kraljevski disciplini.

Enaintridesetletnica je pri hitrosti 115 km/h prebila zaščitno ogrado in pristala globoko v gozdu, kar je botrovalo daljši prekinitvi. Po doslej znanih informacijah je strgala križne in stranske vezi v levem kolenu, kar pomeni, da je letošnja sezona zanjo že končana.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zahtevna proga v Val d'Iseru je terjala kar nekaj žrtev, saj so poleg Schmidhoferjeve v snegu končale še Italijanka Federica Brignone, Švicarka Joana Hählen, Američanka Alice McKennis in Francozinja Laura Gauche.

Ilka Štuhec Val d'Isere Alpsko smučanje Šport Ilka z vzpodbudno premiero, nato hud padec

 | Avtor: Epa Epa
Padce sta zelo čustveno doživeli Tina Weirather, dvakratna dobitnica malega globusa v superveleslalomu, in Lindsey Vonn, nesporna kraljica hitrih disciplin in rekorderka po številu smukaških zmag. 

"Ko pomislim na padec Nicole Schmidhofer, mi je še vedno slabo. Šele po desetih minutah smo izvedeli, da je pri zavesti. Držim pesti," je zapisala zgrožena zmagovalka devetih tekem za svetovni pokal.

In ni bila edina. "Molim za Nici Schmidhofer in vsa dekleta, ki so danes padla," pa se je odzvala Vonnova, ki se je v karieri morala soočiti z ogromno poškodbami.

Komentarjev 1
  • corlaydrug 05:29 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks