Šport > Zimski športi
8857 ogledov

Kranjec se je odločil glede nadaljevanja sezone

Žan Kranjec Profimedia
Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je v luči družinske tragedije sporočil svojo odločitev glede nadaljevanja sezone.

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je na startnem seznamu nedeljskega veleslaloma za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Alta Badii. Po očetovi smrti, ki ga je doletela sredi priprav na nove tekmovalne preizkušnje zime, je bil njegov nastop v Dolomitih vprašljiv. A se je najboljši slovenski veleslalomist odločil, da bo nadaljeval.

Njegov nedeljski nastop bo nekaj posebnega. Nastopil bo na svoji jubilejni stoti tekmi svetovnega pokala, veleslalom po Gran Risi pa bo tudi prvi po smrti očeta, ki je izgubil življenje v delovni nesreči.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa
Kranjec se je s svojim dolgoletnim pokroviteljem Petrolom dogovoril, da lahko izjemoma nastopi brez sponzorske čelade.

Namesto te si bo nadel čelado s sporočilom, da nastopa v spomin na očeta. "Dad, for you!" oziroma "Oče, zate" bo pisalo na Kranjčevem čelu, kar so odobrili tudi pri Mednarodni smučarski zvezi, je danes poročal slovenski športni portal Siola Sportal.

Vodičan bo na startu prve vožnje veleslaloma, ki se bo začela ob 10. uri, nosil startno številko 3.

Osemindvajsetletni tekmovalec je trenutno sedmi v veleslalomskem seštevku. Veleslalomsko ledeniško premiero v Söldnu je končal na sedmem mestu, v Santa Caterini je z drugim mestom prvič v novi sezoni stopil na stopničke.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Zadnji veleslalomski nastop 7. decembra, prav tako v Santa Caterini, je končal na 19. mestu. V premoru med tretjim in četrtim veleslalom pa je v življenje tekmovalca zarezala družinska tragedija.

nicole schmidhofer Črn scenarij Šport To so podrobnosti o stanju avstrijske šampionke

Na Alta Badio ga vežejo lepi spomini. Prav na tem prizorišču je pred sedmimi leti s 23. mestom na veleslalomu osvojil svoje prve točke v svetovnem pokalu. V Alta Badii je pred tremi leti s tretjim veleslalomskim mestom tudi prvič stopil na oder za zmagovalce.

V zadnjih štirih sezonah je bil v ciljni areni te veleslalomske klasike dvakrat tretji ter po enkrat četrti in deveti.

Lindsey Vonn Odzivi Šport Weiratherjevi še kar slabo, Vonnova zgrožena: "Molim za Nici"

Na startu nedeljske tekme je tudi Štefan Hadalin, ki je zadnje veleslalomske točke osvojil s 25. mestom 2. februarja letos v Garmisch-Partenkirchnu.

Turneja v Dolomitih se bo nadaljevala v ponedeljek, ko bo Alta Badia gostila prvi moški slalom po 8. februarju, dan zatem pa se bodo smučarji na nočni tekmi pomerili pod žarometi še v Madonni di Campiglio. Na obeh slalomih bo nastopil tudi Aljaž Dvornik.

štuhec Smuk (Ž) Šport Štuhčeva dobila tisto, po kar je prišla martin čater Smuk (M) Šport Čater slekel rdečo majico
Komentarjev 1
  • corlaydrug 05:28 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks