Šport > Zimski športi
1970 ogledov

Kranjec na startu s posebnim posvetilom tragično preminulemu očetu

Žan Kranjec Epa
Žan Kranjec se bo na veleslalom podal s posvetilom očetu.

Žan Kranjec je na startnem seznamu četrtega moškega veleslaloma sezone 2020/21 za točke svetovnega pokala v Alta Badii. Njegov nastop je bil vprašljiv, a se je odločil, da bo po družinski tragediji nadaljeval sezono. Najboljši slovenski alpski smučar bo svoj veleslalom posvetil očetu, ki je nedavno umrl.

Njegov današnji nastop bo nekaj posebnega. Nastopil bo na svoji jubilejni stoti tekmi svetovnega pokala, veleslalom po Gran Risi pa bo tudi prvi po smrti očeta, ki je izgubil življenje v delovni nesreči.

Kranjec bo izjemoma nastopil brez sponzorske čelade. Namesto te si bo nadel čelado s sporočilom, da nastopa v spomin na očeta. "Dad, for you!" oziroma "Oče, zate" bo napis na čeladi, ki so ga odobrili tudi pri Mednarodni smučarski zvezi.

Žan Kranjec | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Vodičan bo na startu prve vožnje veleslaloma, ki se bo začela ob 10. uri, nosil startno številko 3. V Alta Badii je bil v zadnjih štirih sezonah dvakrat tretji, enkrat četrti in enkrat deveti.

Na startu nedeljske tekme je tudi Štefan Hadalin, ki je zadnje veleslalomske točke osvojil s 25. mestom 2. februarja letos v Garmisch-Partenkirchnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice