Šport > Zimski športi
250 ogledov

Ferkovo in Štuhčevo ločilo le osem stotink

ilka štuhec Epa
Alpske smučarke so danes opravile s prvim uradnim treningom smuka pred dvema smukaškima preizkušnjama, ki bosta v Val d'Iseru v petek in soboto. Na startu sta bili tudi Slovenki Ilka Štuhec in Maruša Ferk, ki sta prvi preizkus proge končali na 14. in 16. mestu.

Po moških prve tekme v hitrih disciplinah v sezoni 2020/21 svetovnega pokala v alpskem smučanju v Val d'Iseru čakajo tudi ženske.

Smučarke so opravile s prvim preizkusom smukaške proge. Štuhčeva je progo prevozila 1,53 sekunde počasneje od danes najhitrejše Američanke Alice Mckennis Duran (1:46,78).

Ferkova (+1,61) pa se je progi zadržala le osem stotink dlje kot Štuhčeva. Ferkova je bila nazadnje na startu smuka po 644 dneh. Smuk za evropski pokal Na Žlebeh na italijanski strani Kanina je 14. marca 2019 končala na 17. mestu.

Na startu smuka za svetovni pokal pa je bila Ferkova nazadnje pred tremi leti v Lake Louisu v Kanadi (45.).

Na vrhu sta bili dve Američanki. Zaostanek Breezy Johnson je na drugem mestu znašal 13 stotink sekunde, tretji čas treninga je vpisala Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie (+0,26).

V četrtek bo na sporedu še en trening, v petek pa prvi ženski smuk sezone. Temu bo sledil še en smuk v soboto, ženski spored v Savojskih Alpah pa se bo sklenil z nedeljskim superveleslalomom.

martin čater Prvič po senzaciji Šport Slovenski junak izjemno formo "pozabil" v Val d'Iseru

V Val d'Iseru je v nedeljo za spektakularen začetek sezone v moškemu smuku poskrbel Martin Čater, ki je s startno številko 41 pokoril vso konkurenco ter osvojil krstno zmago in krstne stopničke v svetovnem pokalu.

Čater je poskrbel, da je v Savojskih Alpah znova zadonela slovenska himna. Pred Celjanom je kar dvakrat po zaslugi Štuhčeve, ki je bila pred štirimi leti najhitrejša na dveh ženskih tekmah.

Prav Štuhčeva je bila pred štirimi leti v Val d'Iseru prva Slovenka najhitrejša tako na smuku kot v alpski kombinaciji. Po štirih letih pa se je v Val d'Iseru Slovenec vpisal med zmagovalce tega smuka tudi v moški konkurenci. Lani so organizatorji v Val d'Iseru morali odpovedati tekmovanje zaradi obilnega sneženja.

Alpski smučarji so v Italiji v Val Gardeni, kjer bo v petek najprej na sporedu superveleslalom in nato še v soboto smuk na progi Saslong.

Na startu treninga so tudi štirje Slovenci. V rdečo majico vodilnega smukača prvič oblečeni Čater, Miha Hrobat, ki je superveleslalom v Val d'Iseru končal na 20. mestu, Klemen Kosi in Boštjan Kline, ki je v nedeljo z 28. mestom osvojil prve smukaške točke po enem letu in desetih mesecih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice