Šport > Zimski športi
5126 ogledov

Slovenki s številko 56 ni uspelo dokončati podviga, zmaga v Švico

Michelle Gisin Epa
Andreja Slokar se je s številko 56 uvrstila v finalno vožnjo nočnega slaloma na Semmeringu, kjer je na koncu slavila Michelle Gisin.

Triindvajsetletna slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je v prvi vožnji slaloma za svetovni pokal na Semmeringu poskrbela za manjšo senzacijo. Članica SK Dol Ajdovščina se je v drugo vožnjo prebila s startno številko 56. Za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin je zaostala 2,26 sekunde za 16. čas prve vožnje.

Slokarjeva si je priborila mesto v reprezentanci ter nastopila na svoji komaj sedmi tekmi v svetovnem pokalu. Pred Semmeringom je nazadnje nastopila v svetovnem pokalu lani februarja na slalomu v Mariboru. Tokrat je prvič nastopila v finalni vožnji. Primorka je bila edina slovenska predstavnica v drugi vožnji slaloma na Semmeringu. Kar je bilo veliko presenečenje, upoštevajoč dejstvo, da Slokarjeva, njen oče Andrej je bil nekdanji odličen košarkar, zdaj pa poslovnež, ni članica A-reprezentance.

Ajdovka je bila boljša od novogoriške sosede, A-reprezentantke Ane Bucik, ki je z zaostankom treh sekund izpadla na 31. mestu iz najboljše trideseterice, ki je nastopila še enkrat. Bucikova je finalno vožnjo zgrešila za sedem stotink sekunde. Na startu so bile sicer štiri Slovenke. Neja Dvornik in Meta Hrovat nista končali prve vožnje in sta odstopili. Za postavitev na prvi progi je sicer poskrbel slovenski trener Sergej Poljšak.

Najhitrejša na prvi progi je bila Shiffrinova, ki je za le dve stotinki sekunde prehitela Švicarko Michelle Gisin, Avstrijka Katharina Liensberger (+0,32) je vpisala tretji čas. Vodilna v seštevku zime Slovakinja Petra Vlhova, zmagovalka uvodnih dveh slalomov sezone v Leviju, tokrat ni bila povsem na vrhu po prvi vožnji. Njen zaostanek 89 stotink sekunde je zadoščal za šesti čas.

Odstop Slokarjeve, menjava na vrhu

Slokarjevi nato v drugi vožnji ni uspelo priti do točk, saj je odstopila.

Vlhova je v drugo nastopila precej boljše, po prečkanju ciljne črte je imela sekundo in štiri stotinke prednosti pred do takrat vodilno Norvežanko Kristin Lysdahl. A čas Slovakinje je nato zanesljivo zrušila Liensbergerjeva, ki je svoj naskok povečala na 1,25 sekunde. A tudi to ni zadoščalo za takojšen preboj naprej, Gisinova je namreč ohranila 11 stotink prednosti.

Na vrhu je bila le še Shiffrinova. Američanka se je podala na progo, a na njej vseskozi izgubljala v primerjavi s Švicarko in Avstrijko, na koncu pa je za Gisinovo zaostala za 57 stotink in se morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Gisinova je poštevilnih stopničkah prišla do prve zmage v svetovnem pokalu. Prvič po 10. januarju 2017 in Švedinji Fridi Hansdotter v Flachauu na najvišjem mestu ženskih slalomov ni Petre Vlhove ali Mikaele Shiffrin.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice