Šport > Zimski športi
511 ogledov

Veter jo je zagodel Slovenkam, Vlhova ob zmago

petra vlhova Epa
Zaradi močnih sunkov vetra so odpovedali drugo vožnjo ženskega veleslaloma za svetovni pokal na Semmeringu.

Finalni nastop so najprej zamaknili za pol ure, ker pa veter ni pojenjal, so se odločili, da veleslaloma danes ne bodo izpeljali. Na televizijskih posnetkih je bilo možno spremljati, kako veter vzdiguje reklamne balone ter kako se v močnem vetru zibajo kabine nihalke, ki so jo zaradi varnosti zaustavili.

Na Semmeringu, ki prav letos obeležuje četrt stoletja tekmovanj za svetovni pokal, so izpeljali prvo vožnjo, v kateri je najhitrejši čas postavila Slovakinja Petra Vlhova, trenutno vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

Druga Marta Bassino je zaostala 22, tretja Michelle Gisin pa 35 stotink. Bassinova je sicer dobila uvodna dva veleslaloma sezone v Söldnu in v Courchevelu.

Zmagovalka zadnjega veleslaloma v Courchevelu, Mikaela Shiffrin, je bila po prvi vožnji četrta (+0,59), nosilka rdeče majice Federica Brignone pa šele osma (+1,71).

Klemen Kosi Alpsko smučanje Šport Znane podrobnosti Kosijevega padca, novice niso vzpodbudne

 | Avtor: Epa Epa
V finale zdaj odpovedanega četrtega ženskega veleslaloma sezone so se uvrstile tudi tri Slovenke, Tina Robnik, Ana Bucik in Meta Hrovat. Robnikova je bila deseta (+1,79), Hrovatova 16. (+2,04), Bucikova pa 20. (+2,30).

Na sporedu tekmovanja na Semmeringu ostaja ženski slalom, ki ga bodo skušali izpeljati v torek, če ne bo kakšne dodatne spremembe programa.

V Bormiu so danes zaradi slabih vremenskih pogojev že odpovedali moški superveleslalom za svetovni pokal, ki ga nameravajo izpeljati v torek, če bodo to dopuščale vremenske razmere. Sredin rezervni termin pa bodo zapolnili z moškim smukom.

V Bormiu so trije Slovenci Martin Čater, Miha Hrobat in Boštjan Kline.

vratca bormio sneg megla Bormio Šport Trije Slovenci ostali brez tekme
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.