Šport > Zimski športi
5328 ogledov

Huda poškodba avstrijske zvezdnice

Bernadette Schild Epa Bernadette Schild.
Ženska sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala s ponedeljkovim veleslalomom in torkovim slalomom.

Avstrijska alpska smučarka Bernadette Schild si je še drugič v dobrem letu dni strgala križno vez v kolenu in predčasno končala sezono, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Tridesetletna specialistka za tehnične discipline se je poškodovala na treningu v Reiteralmu pred tekmama svetovnega pokala v domačem Semmeringu.

Klemen Kosi Smuk Šport Po prvem vmesnem času padec Slovenca

Avstrijska smučarska zveza je v izjavi za javnost sporočila, da si je danes smučarka iz Saalfeldna pri padcu na slalomskem treningu strgala še meniskus, kasneje pa je bila v Innsbrucku že operirana.

V sezoni 2019/20 si je Schildova konec oktobra na veleslalomskem uvodu v Söldnu prav tako strgala križno vez, na smuči pa se je vrnila letos poleti. Ob vrnitvi v svetovni pokal je na dveh slalomih v finskem Leviju osvojila 11 točk, v karieri pa je sedemkrat stala na stopničkah, zmage še nima.

Ženska sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala s ponedeljkovim veleslalomom in torkovim slalomom. Moški so v teh dneh v italijanskem Bormiu, kjer bosta prav tako v ponedeljek in torek na sporedu superveleslalom in smuk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice