Hud udarec nogometu v Nemčiji! Cela ekipa v karanteno, ne more igrati tekem

Dynamo Dresden še ne bo mogel nadaljevati sezone.
Oglej si celoten članek

Nemci so se med prvimi na svetu odločili, da po pandemiji koronavirusa nadaljuejo s svojim državnim nogometnim prvenstvom že sredi maja, a je vsega teden pred napovedanim nadaljevanjem sezone na plan priplavala slaba novica.

Iz nemškega nogometnega drugoligaša Dynama Dresden so sporočili, da naslednji konec tedna še ne bodo mogli nadaljevati sezone. Na testiranjih sta bila namreč dva njihova nogometaša pozitivna na novi koronavirus, zato je moralo celotno moštvo v 14-dnevno karanteno.

Foto: Epa Dynamo Dresden

"Dejstvo je, da naslednjih 14 dni ne bomo mogli trenirati in igrati tekme," je sporočil športni direktor kluba Ralf Minge.

Dynamo je tako postal prvi klub iz nemških lig, ki bosta naslednji teden nadaljevali tekmovanja, ki v načrtovanem terminu ne bo mogel odigrati tekme 26. kroga. Zadnjeuvrščena ekipa druge lige bi morala naslednjo nedeljo gostovati v Hannovru.

DFL Bundesliga uvedla posebna pravila za proslavljanje golov

"Jasno je, da ne bomo mogli odigrati naše tekme z Dynamom Dresdnom prihodnji vikend. Toda v tem trenutku je najpomembneje, da zaželimo obolelim nogometašem čim hitrejše okrevanje," so sporočili iz Hannovra.

Pri Dynamu sicer zaradi varovanja identit niso želeli razkrit imen dvojice okuženih nogometašev. Oba igralca sta bila pozitivna šele tekom tretjega testiranja, prav tako pa naj ne bi kazala nobenih simptomov okužbe s COVID-19.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.