Šport > Nogomet
83 ogledov

Bundesliga uvedla posebna pravila za proslavljanje golov

DFL logo nemška nogometna liga Epa
Nogometaši elitnega nemškega prvenstva se ne bodo smeli objemati ali rokovati, na seznamu prepovedi je tudi pljuvanje na zelenico.

Nogometaši v nemški bundesligi bodo lahko zadetke proslavljali le z dotikom komolcev ali nog, poroča Nemška tiskovna agencija (dpa), ki navaja časnik Bild. Nogomet v Nemčiji se bo s tekmami prve in druge lige začel v soboto, 16. maja.

Nemški časnik dodaja, da si igralci ob proslavljanju zadetkov ne bodo smeli dajati rok ali se objemati. V kar največji možni meri pa se morajo zadrževati tudi pri pljuvanju na zelenico, je zapisano v dokumentu, ki so ga pridobili iz Združenja nemške lige (DFL).

Na stadionih in ob zelenicah ne bo maskot, igralci se pred tekmo ne bodo rokovali, prav tako ne bo skupinskih fotografij. Moštvi pa iz tunelov oziroma garderob na zelenico ne bosta prišli hkrati.

V dokumentu je zapisano, da bodo morali vsi, ki bodo sedeli na klopi, nositi zaščitne maske, med igralci in trenerji pa bo moral biti prost vsaj po en sedež. Trenerji bodo lahko odstranili masko le za navodila igralcem, pri čemer bodo morali upoštevati minimalno razdaljo 1,5 metra od svojih varovancev ali tekmečevih nogometašev.

Nadalje dokument nalaga klubom, da se lahko igralci v garderobah na dan tekem zadržujejo minimalno količino časa, kar pomeni med 30 in 40 minut za vsakega igralca. Dpa je želela pridobiti odziv DFL, a za izjavo trenutno niso dosegljivi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.