Hud udarec za najuspešnejšega skakalca v zgodovini

Foto: Epa
Foto: Epa
Schlierenzauer izpadel iz avstrijske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu smučarskih skokov, Gregor Schlierenzauer, ni več član avstrijskih skakalnih reprezentanc, poroča tamkajšnja tiskovna agencija Apa. Enaintridesetletnika Avstrijska smučarska zveza ni uvrstila v eno od treh ekip za priprave na poletno ter nato zimsko, olimpijsko sezono.

V torek je zveza objavila sezname reprezentanc A, B in C, na njih pa ni 53-kratnega zmagovalca tekem za svetovni pokal. Tirolec v lanski sezoni ni navdušil, osvojil je le osem točk v skupnem seštevku, posledično pa ni bil izbran za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v nemškem Oberstdorfu.

Zadnjo zmago v svetovnem pokalu je Schlierenzauer slavil v sezoni 2014/15 v norveškem Lillehammerju, v kasnejših letih pa je imel šestkratni svetovni prvak številne težave s poškodbami ter iskanjem motivacije.

Na olimpijskih igrah je štirikrat osvojil kolajno, zlat je bil z reprezentanco na igrah v kanadskem Vancouvru pred dobrimi enajstimi leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.