Šport > Zimski športi
31614 ogledov

Hud udarec za najuspešnejšega skakalca v zgodovini

Gregor Schlierenzauer Epa
Schlierenzauer izpadel iz avstrijske reprezentance.

Rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu smučarskih skokov, Gregor Schlierenzauer, ni več član avstrijskih skakalnih reprezentanc, poroča tamkajšnja tiskovna agencija Apa. Enaintridesetletnika Avstrijska smučarska zveza ni uvrstila v eno od treh ekip za priprave na poletno ter nato zimsko, olimpijsko sezono.

V torek je zveza objavila sezname reprezentanc A, B in C, na njih pa ni 53-kratnega zmagovalca tekem za svetovni pokal. Tirolec v lanski sezoni ni navdušil, osvojil je le osem točk v skupnem seštevku, posledično pa ni bil izbran za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v nemškem Oberstdorfu.

Zadnjo zmago v svetovnem pokalu je Schlierenzauer slavil v sezoni 2014/15 v norveškem Lillehammerju, v kasnejših letih pa je imel šestkratni svetovni prvak številne težave s poškodbami ter iskanjem motivacije.

Na olimpijskih igrah je štirikrat osvojil kolajno, zlat je bil z reprezentanco na igrah v kanadskem Vancouvru pred dobrimi enajstimi leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice