Šport > Zimski športi
339 ogledov

Domen Prevc: "Nisem bil osredotočen na skoke"

domen prevc Epa
Po sezoni se je mladi skakalec ozrl na minulo tekmovalno obdobje.

Pred nekaj leti je Domen Prevc kot strela z jasnega udaril v svetovnem pokalu. Nizal je zmage in zdelo se je, da bo še presegel fantastične uspehe starejšega brata Petra Prevca.

V naslednjih sezonah je Domen večkrat zablestel, a redko kazal konstantne skoke. Tudi letos je imel nekaj prebliskov, najboljši pa je bil ob koncu sezone v Planici.

daniel andre tande Še vedno v UKC Šport Nesrečni Tande objavil fotografijo iz bolniške postelje

Po poletih na Letalnici bratov Gorišek je priznal, da bo za višje položaje v skupnem seštevku svetovnega pokala moral storiti več v poletnih mesecih. 

"Poleti nisem bil tako osredotočen na skoke. Lagal bi, če bi rekel, da sem bil. Poškodoval sem si še zapestje in to me je na koncu kaznovalo. Ta poškodba je tudi vplivala na celotno sezono," je za Siol dejal 21-letni Gorenjec.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Domen (@domen_prevc)

"Letos sem si že po svetovnem prvenstvu rekel, da bo naslednja sezona drugačna. Že poleti bom 'špica' pripravljen in bom imel čas testirati vso opremo. Sem pa potreboval nekaj let, da sem dejansko dojel to pri sebi. Vedel sem sicer že več let, a me je to sezono malo bolj 'udarilo' po glavi," je dodal Domen Prevc.

Domen Prevc je sezono v Planici zaključil v vzpodbudnem slogu, s tremi uvrstitvami v najboljšo deseterico. Zabeležil je dve četrti in osmo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice