Šport > Zimski športi
5079 ogledov

Anesteziologinja pojasnila, kako je s Tandejem

UKC Ljubljana Žurnal24
Nesrečni norveški skakalec je v fazi prebujanja.

Norvežan Daniel Andre Tande, ki je v četrtek v poskusni seriji finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici hudo padel, je še vedno v kirurški intenzivni enoti UKC Ljubljana. 

"Njegovo stanje je stabilno in je v fazi zbujanja," je pojasnila anesteziologinja Špela Štupnik Pirtovšek, članica zdravniške ekipe v Planici.

Bor Pavlovčič Planica Šport Pavlovčič poletel v bližino svetovnega rekorda!

Povedala je, da so v Planici na finalu opravili tudi 3300 testov za novi koronavirus: "Pet posameznikov je bilo pozitivnih. Vse smo pravočasno umaknili s prizorišča in širjenja virusa znotraj planiškega mehurčka nismo zaznali. Preprečili smo okužbe in tekmovanje je potekalo v varnem okolju." 

"Že v načrtovanju smo dobro domislili vse in delo zdravniške ekipe je teklo nemoteno in dobro, ekipa pa je bila tudi ločena od ostalih. Obremenitev zdravstvenega osebja, glede na to, da ni bilo gledalcev, pa je bila manjša kot običajno," je na prizorišču sezone še dodala Štupnik Pirtovškova.

Nika Križnar veliki kristalni globus Zgodovinski uspeh Šport Nika Križnar osvojila veliki kristalni globus!
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.