Šport > Zimski športi
1827 ogledov

Odpoved tekme ob vodstvu Slovenije

bor pavlovčič Epa
Neugodne vetrovne razmere so preprečile izvedbo ekipne tekme v Planici. Pred odpovedjo tekmovanja so bili v najboljšem položaju orli s poletoma Bora Pavlovčiča in Petra Prevca.

Slovenske barve na ekipni tekmi so so branili Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Žiga Jelar in Domen Prevc. Tekma se je začela ob 10. uri, a je tekmovalcem nekje na polovici uvodne serije ponagajalo vreme.

bor pavlovčič Visoki apetiti Šport Trener z "udarnim" načrtom za ekipno tekmo

Po nastopu 17 od 36 tekmovalcev je bila tekma začasno prekinjena zaradi premočnega vetra. Ustavilo se je pred nastopom drugega Norvežana na startni vrsti, Mariusa Lindvika, ki ga je prekinitev vrgla iz tira, saj je poletel zgolj 172 metrov. 

Po polovici prve serije je vodila Slovenija, za katero sta uspešno nastopila Bor Pavlovčič in Peter Prevc. Tretji krog je odprl Finec Antti Aalto, nato pa je bilo tekmovanje znova prekinjeno. Po dogovoru s trenerji so sprejeli odločitev o 15-minutnem premoru, ta se je razvlekel na 30 minut.

peter prevc Planica Šport Orli po obliž na rane

Razmere so se nato nekoliko umirile in tekmovanje se je lahko nadaljevalo, in to kljub opozorilom nemškega selektorja Stefana Horngacherja, ki je za TV Slovenijo izrazil prepričanje, da tekme ne bi smeli nadaljevati.

Na vrsto sta prišla še Rus Mihail Nazarov in Švicar Simon Ammann, nato pa so organizatorji morali dokončno priznati premoč vremenu.

Bor Pavlovčič 220 m / 203,3
Peter Prevc 202,5 m / 175,1
Žiga Jelar (brez nastopa)
Domen Prevc (brez nastopa)

daniel andre tande Po grozljivki Šport Norvežani ne morejo verjeti, kaj so storili slovenski zdravniki in reševalci

Spodaj v doskočišču so se slovenski skakalci simbolno poslovili od Roka Justina, ki je pod Poncami končal kariero.

Poskusna serija

V poskusni seriji je Pavlovčič zasedel tretje mesto (218 m, 134,4). Pred njim sta bila le Norvežan Halvor Egner Granerud (233 m, 149,8 točke), dobitnik velikega kristalnega globusa, in Avstrijec Michael Hayböck (230,5 m, 138,4).

Domen Prevc je bil sedmi (228 m, 132,5), Peter Prevc 10. (220 m, 126,1), Žiga Jelar pa 14. (208 m, 123,1) med 33 nastopajočimi. Japonca Ryoyu Kobayashi in Naoki Nakamura ter Nemec Markus Eisenbichler niso skakali.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

bor pavlovčič Bravo, orli! Šport Razplet kaotične planiške tekme po slovenskem okusu nika križnar Stresni dnevi Šport Nika Križnar na trnih, obeta se dramatičen finiš
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.