Šport > Zimski športi
363 ogledov

Nika Križnar na trnih, obeta se dramatičen finiš

nika križnar Epa
Nika Križnar je na predzadnji tekmi sezone izgubila rumeno majico vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Najboljša slovenska smučarska skakalka Nika Križnar bo za osvojitev velikega kristalnega globusa morala na zadnji tekmi sezone v ruskem Čajkovskem nadoknaditi 15 točk zaostanka za vodilno Japonko Saro Takanashi

Prvo tekmo na prizorišču ženskega finala sezone je dobila Avstrijka Marita Kramer. To je bil že njena tretja zaporedna zmaga na tekmah svetovnega pokala, s tem pa ostaja v igri tudi za končno skupno zmago.

Takanshijeva je danes osvojila drugo mesto, Križnarjeva je bila tretja.

 | Avtor: Epa Epa

Nika Križnar Nižnij Tagil Svetovni pokal Šport Križnarjeva na stopničkah, ostaja v igri za skupno zmago

Po 12. od 13. tekem v seštevku vodi Japonka (826 točk) pred Slovenko (811 točk), tretja Kramerjeva (760 točk) ima kljub vrhunski formi zgolj teoretične možnosti za končni uspeh.

"Za mano je stresen dan. Že pred prvo serijo sem bila zelo živčna, vem, da sva s Saro zelo skupaj. Že ves teden sem na trnih. Vem, da se moram umiriti in 'odskakati' tako, kot znam. Na treningu sem pokazala zelo lepe skoke. Vem, da zmorem!" je povedala Križnarjeva.

"Le umiriti se moram za nadaljnje tekme. Sem pa zelo vesela, da mi je še vseeno uspelo prikazati dva skoka, dovolj dobra za stopničke. S tem sem lahko danes zelo zadovoljna. Petnajst točk lahko nadoknadim, da končam na prvem mestu," je računico pred odločilno tekmo sezone izdelala 21-letnica.

daniel andre tande Po grozljivki Šport Norvežani ne morejo verjeti, kaj so storili slovenski zdravniki in reševalci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.