Šport > Zimski športi
204 ogledov

Križnarjeva na stopničkah, ostaja v igri za skupno zmago

Nika Križnar Nižnij Tagil Epa
Nika Križnar se poteguje za skupno zmago v svetovnem pokalu.

Slovenska skakalka Nika Križnar je imel pred predzadnjo posamično tekmi v sezoni pet točk prednosti pred Japonko Saro Takanaši. Prva serija v Čajkovskem se sicer ni najbolj izšla po željah slovenskega tabora. Križnarjeva je namreč po prvem skoku zasedala peto mesto, njena največja tekmica pa je bila druga za ta čas nepremagljivo Avstrijko Marito Kramer. Razlika med Slovenko in Japonko je na tokratni tekmi po prvem skoku znašala natanko šest točk.

Od preostalih Slovenk je bila najboljša Špela Rogelj na 11. mestu, nastop v finalni seriji pa so si zagotovile še Katra Komar kot 16., Ema Klinec na 19. in Urša Bogataj na 20. mestu. V finale se ni uspelo uvrstiti le Jerneji Repinc Zupančič (71,5). Tekmovanje je končala na 39. mestu.

V drugo je odlično skočila Rogljeva in vodila tudi pred nastopom Križnarjeve, ki pa je bila nato prepričljivo boljša. Z daljavo 94 metra je Križnarjeva prevzela vodstvo z 12,8 točke naskoka. Med obe Slovenki se je nato uvrstila Silje Opseth, za pol točke za Križnarjevo pa je zaostala tudi tretja po prvi seriji Nozomi Marujama. 

Takanašijeva je nato prevzela vodstvo, Kramerjeva pa je nato zanesljivo obdržala prednost. Avstrijka je prišla do tretje zaporedne zmage. V skupnem seštevku ima Takanašijeva zdaj na prvem mestu 826 točk, Križnarjeva pa na drugem 811. Kramerjeva, ki je to zimo zmagala še šestič, ima 760 točk.

Rogljeva je tekmo končala kot šesta, Komarjeva kot 17., Bogatajeva je bila 20., svetovna prvakinja z male skakalnice Klinčeva pa je osvojila 22. mesto.

 

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice