Šport > Zimski športi
1597 ogledov

Odličen obet za Križnarjevo v boju za globus

Nika Križnar Epa
Pred zadnjima dvema posamičnima tekmama je najboljša Slovenka v odlični formi.

Vodilna skakalka v skupnem seštevku, Slovenka Nika Križnar (105,4) je bila v kvalifikacijah pred petkovo posamično preizkušnjo druga. Kvalifikacije so sicer pripadle ta hip težko premagljivi Avstrijki Mariti Kramer (119,3). Čajkovski je sicer zadnja postaja sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske.

Križnarjeva ni ujela najboljših razmer, a je vseeno skočila 89 metrov, kar je bilo dovolj za drugo mesto. Tretja je bila Norvežanka Silje Opseth (104,8).

Najboljša slovenska skakalka to zimo bo na zadnjih dveh posamičnih tekmah branila pet točk prednosti v skupnem seštevku pred Japonko Saro Takanashi, ki je bila danes šele osma. Kramerjeva kljub odlični formi bržčas zaostaja preveč z 91 točkami manj od 20-letnice iz Delnic v Poljanski dolini.

Na tekmo se je uvrstilo vseh preostalih pet slovenskih skakalk. Ema Klinec (97,8) je skočila 89,5 in imela šesto oceno kvalifikacij. Špela Rogelj (95,6) je s 87,5 metra dolgim skokom nekaj časa vodila, na koncu pa je zasedla sedmo mesto. Urša Bogataj (91,2) je skočila 84 metrov in zasedla 15. mesto. Katra Komar (79,5) je z 81 metrov dolgim skokom kvalifikacije končala na 26. mestu, Jerneja Repinc Zupančič (71,8) pa je bila 37.

timi zajc Ne obžaluje Šport Zajc o planiški aferi: "Naučil sem se, da se ti mora 'fučkati' za vse"

Prva posamična tekma v Rusiji bo na sporedu v petek ob 13. uri. V soboto bo na vrsti ekipna preizkušnja (13.00), v nedeljo pa bo po zadnji posamični tekmi sezone (8.00) padla končna odločitev o velikem kristalnem globusu in razvrstitvi v pokalu narodov. V njem ima Slovenija 31 točk naskoka pred Avstrijo.
 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 10:32 25.marec 2021.

    Ajde, gremo pupe!!!

Sorodne novice