Šport > Zimski športi
350 ogledov

Pavlovčič v izjemni formi, tudi Lanišek visoko

bor pavlovčič Epa
Orli so uspešno opravili s kvalifikacijami pred četrtkovo tekmo svetovnega pokala v Planici.

Bor Pavlovčič (245,8 točke) je vpisal tretje mesto v današnjih kvalifikacijah za četrtkovo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. Kvalifikacije je dobil Japonec Ryoyu Kobayashi (249,7), drugi je bil Nemec Markus Eisenbichler (248,5).

Na tekmi bo nastopilo kar deset Slovencev.

Anže Lanišek (238,3) je vknjižil sedmo mesto kvalifikacij. Timi Zajc (226,2) je vpisal 15. mesto, Žiga Jelar (225,6) je bil 16., Peter Prevc (223,4) 17., Lovro Kos (219,8) 20., Cene Prevc (211,5) 29., Tilen Bartol (211,0) 30., Anže Semenič (210,0) 31. in Domen Prevc (206,0) 37.

Brez tekme so ostali le trije predstavniki države gostiteljice finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, Žak Mogel na 46., Rok Justin na 60. in Mark Hafnar na 64. mestu.

Najboljši med Slovenci je bil tokrat Pavlovčič, dvaindvajsetletni član kluba Rateče-Planica. "Zadovoljen sem danes, vsi izidi so bili med deseterico. Stopnjeval sem, kvalifikacijski skok je bil najboljši in to je lep obet za četrtek. Upam, da bom v boju za stopničke. Pred prihodom domov, na domačo tekmo, sem si dejal, da moram nastopiti odločno, tako sem začel in upam na stopnjevanje do nedelje. Prvi skok je že veliko povedal, čeprav sem imel težave v preletu hrbtišča, a v drugem delu bolje delam, saj vlečem skok naprej od decembrskega mesta pristankov," je razliko med nastopi v Planici konec lanskega leta in tokratnimi opisal najuspešnejši mož v slovenski ekipi danes.

lanišek | Avtor: Epa Epa
Lanišek, najboljši slovenski skakalec zime, je potrdil, da je njegovih težav s hrbtom konec. "Škoda pa drugega poleta, ker v poizkušanju sloga ni šlo po načrtih. Na srečo sem se zbral za kvalifikacije in sem naredil soliden polet, ki mi vliva zaupanje za jutri. Na super pripravljeni letalnici, mogoče je bila decembra malo bolj utrjena, sem si upal tudi malo več testirati vse skupaj, tudi smuči v prvi seriji. A še nisem naredil tehnično tega, kar bi si želel. Toda počutim se sproščeno, tudi ekipno smo naredili super izid in upam, da nas bo deset tudi med trideseterico jutri."

Tekmo v četrtek bo začel Moravčan in član Ilirije Lovro Kos, ki je na svojem krstu v pokalu na letalnici dosegel tretjo največjo daljavo uvodne serije, ko se je kot četrti po vrsti spustil po letalnici in poletel 236 m. "To je zame veliko presenečenje. Lep prvi skok mi je uspel, bil sem evforičen, nepopisni občutki so bili, dih mi je zaostal v zraku. To je lep obet, a grem na tekmo brez velikih pričakovanj."

Nastopilo je kar 67 tekmovalcev, kdaj v preteklosti jih je precej manj in celo kvalifikacij ni bilo treba izvesti, "Dan je bil dolg, nismo vajeni, da je toliko skakalcev na startu na letalnici. Tehnično pa sem skok dobro napravil, v zaključku odskoka pa mi manjka rotacije, da bi letel še precej metrov več. Na delu modre cone imajo ta čas boljši skakalci veliko večjo hitrost in tam se tekmo odloča," je pojasnil Peter Prevc.

Izide kvalifikacij si poglejte TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice