Šport > Zimski športi
49838 ogledov

Grozljiv padec v Planici, nemočno drsel proti dnu

Daniel Andre Tande Planica padec
1/8
Epa
Konec tedna pod Poncami se ni začel na najlepši način.

V poskusni seriji prve tekme na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, ki se bo končal v nedeljo, je grdo padel Norvežan Daniel Andre Tande.

timi zajc Ne obžaluje Šport Zajc o planiški aferi: "Naučil sem se, da se ti mora 'fučkati' za vse"

Izgubil je oblast nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici do dna. Odpeljali so ga v zdravniško oskrbo.

V poskusni seriji je bil sicer najboljši Japonec Ryoyu Kobayashi (234 m, 175,1 točka), drugi Norvežan Egner Halvor Granerud (214 m, 155,1), tretji pa Nemec Karl Geiger (217 m, 151,7). Med desetimi Slovenci je bil na petem mestu najboljši Bor Pavlovčič (231 m, 148).

Norvežana so nato prepeljali v ljubljanski Univerzitetni klinični center. Po prvih informacijah je njegovo stanje stabilno. Več o posledicah padca bo znanega v naslednjih dneh.

Nika Križnar Smučarski skoki Šport Odličen obet za Križnarjevo v boju za globus

Tande, svetovni prvak v poletih leta 2018 ter decembra z norveško ekipo na moštveni tekmi prav v Planici na isti letalnici, je nastopil kot 30. po vrsti.

Glavni trener norveške vrste Alexander Stöckl je za norveško televizijo NRK po padcu Tandeja dejal, da je v šoku. "Težko je gledati, kadar skakalec tako dobi zrak pod smuči in se obrne na hrbet. Takrat ti ne preostane drugega, kot da upaš na najboljše, da je z njim vse v redu. To je najpomembnejše," je Avstrijec dejal o svojem varovancu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice