Šport > Zimski športi
251 ogledov

Trener z "udarnim" načrtom za ekipno tekmo

bor pavlovčič Epa
Trener Robert Hrgota je imenoval ekipno za sobotno ekipno tekmo v Planici. Slovenske nastope bo odprl junak druge posamične preizkušnje Bor Pavlovčič.

Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Robert Hrgota je po drugi posamični tekmi na finalu svetovnega pokala Planici odločil, da bodo v soboto na ekipni tekmi nastopali Bor Pavlovčič, začel bo torej tretji skakalec današnje tekme, Peter Prevc, Žiga Jelar in na koncu Domen Prevc, četrti na posamični tekmi. Želje so stopničke.

Deseterici je bil na 11. mestu blizu Peter Prevc ter na 12. tudi Jelar. "Včeraj je bila deseterica Slovencev s točkami pokala, danes je bila v finalu osmerica, od tega štirje skoraj med deseterico. Petru Prevcu je malo zmanjkalo do tega cilja. Bor in Domen pa sta v spremenljivih razmerah dosegla vrhunska skoka in ni nas veliko ločilo od tega, da bi imeli dva na zmagovalnem odru. Pogoji so bili zelo težki, zaradi vetra je bila le ena serija, včerajšnji padec Daniela Andrea Tadneja je tudi pustil posledice na letalnici, kjer se je res treba zbrati, da se ne naredi velike napake ter se obenem doseže vrhunski izid," je drugo posamično tekmo strnil Hrgota.

bor pavlovčič Bravo, orli! Šport Razplet kaotične planiške tekme po slovenskem okusu

Obe tekmi, posebej pa današnja, na kateri je po odpovedi kvalifikacij zaradi premočnega vetra v edini tekmovalni seriji nastopilo vseh 67 tekmovalcev, sta po mnenju Hrgote lep obet tudi za sobotno ekipno tekmo.

"Bor bo začel, ker želim začeti udarno že v prvem skoku. V Oberstdorfu smo imeli na svetovnem prvenstvu težave v prvem skoku in potem je bilo vse težje. Bor bo dobro odprl, o tem sem prepričan. Peter je stabilen skakalec, potem bo na vrsti Žiga, na koncu pa Domen, ki je tudi uspešen te dni v Planici," je izbor ekipe pospremil Hrgota.

daniel andre tande Po grozljivki Šport Norvežani ne morejo verjeti, kaj so storili slovenski zdravniki in reševalci

Pavlovčič je bil že na treningih in v kvalifikacijah najboljši v slovenski vrsti. "Veseli me, da je odpravil napako, eno pa še naredi, a je kljub temu prišel na zmagovalni oder. Ko bo odpravil težavo, bo lahko prišel še višje na zadnji posamični tekmi. Še zmeraj je, ko zapusti odskočni pomol, preveč neučakan in prehitro preide v letno fazo, zato izgubi hitrost in višino. Potem v nadaljevanju v drugem delu ponovno pridobiva. Ko bo to odpravil, bo zelo, zelo nevaren," je selektor opozoril na težavo ta čas prvega moža ekipe, petega na prvi planiški tekmi.

domen prevc | Avtor: Epa Domen Prevc. Epa
Osmo mesto s četrtkove tekme je s četrtim nadgradil Domen Prevc. "Domen je v treh zadnjih serijah opravil dobre skoke, umiril se je, zanj je to zelo pomembno. Želim si, da bi bilo tako tudi jutri. Peter je bil spet brez deseterice, upam, da mu bo to končno uspelo v nedeljo. Glede na vse težave, ki jih je imel v sezoni, tudi koronavirus ga je vmes oviral, je na koncu zime napočil čas, da dobi tudi nagrado in uvrstitev v deseterico," je brata Prevc pospremil Hrgota.

Priznal je, da je bila v igri na nastop na ekipni tekmi peterica skakalcev, ostali bi se lahko prebili v ta krog le z res izjemnim poletom.

"Žiga nas je pozitivno presenetil, imel je res zelo dober skok in mu je zrasla samozavest. Me veseli, da imamo štiri močne člane in se veselim sobotne tekme. V igri za nastop je bil tudi Anže Lanišek, ki je sicer popravil napako s posamezne tekme, a je bila danes le ena serija in mu je zmanjkalo časa. Če bi bilo več skokov, bi bila mogoče tudi sestava ekipe drugačna. Žiga je imel namreč težave na ekipnih tekmah v sezoni, a je bil tokrat na res veliko višji ravni, zato sem ga uvrstil v zelo močno ekipo," je sklenil Hrgota.

Lanišek, najboljši slovenski skakalec to zimo, je bil peti Slovenec na tekmi, končal je na 19. mestu, šesti v reprezentanci gostiteljice tekme pa je bil Lovro Kos, po četrtkovi osvojitvi prvih točk v pokalu tokrat 21. med vsemi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.