Šport > Zimski športi
8590 ogledov

"Če bi to videl, si ne bi upal skočiti"

Daniel Andre Tande Planica padec Epa
Ob padcu norveškega kolega so bili zgroženi tudi ostali skakalci.

Norveški skakalec Daniel Andre Tande jo je ob padcu grdo skupil na velikanki v Planici. Prve informacije iz bolnišnice so bile spodbudne. "Po prvi diagnozi čutimo olajšanje, da Danielove poškodbe ne ogrožajo njegovega življenja. Imamo popolno zaupanje v UKC Ljubljana. Zlomil si je ključnico. Zdravniki ga bodo zadržali v umetni komi do petka, da zmanjšajo pritisk na možgane," je tako v četrtek norveškim medijem sporočil vodja reprezentance Clas Brede Brathen.

Padec je vidno pretresel tudi ostale skakalce. "To je tragedija. Res grdo. Pred svojim nastopom sem želel vedeti, kako je z njim. V takšni situaciji ne veš, če bo preživel. Vseskozi pozabljamo, da gre za velike višine in da je vse skupaj lahko nevarno tudi za življenje. Upam, da ne bo imel težjih poškodb," je bil pretresen Nemec Karl Geiger.

"Hvala bogu, da nisem videl njegovega padca. Mislim, da se v nasprotnem primeru ne bi upal skočiti," pa je menil Markus Eisenbichler, ki je sicer na tekmi kasneje osvojil drugo mesto, tretji je bil Geiger. Zmagal je Japonec Rjoju Kobajaši.

Daniel Andre Tande Planica padec | Avtor: Epa Epa

"Daniel je bil v reševalno vozilo sprejet v nezavesti, morali smo ga intubirati in mehansko predihovati. Po stabilizaciji je bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Preliminarni testi so obetavni. Zdaj bomo počakali 24 ur, ko bomo teste ponovili. Več bomo tako vedeli jutri popoldan," je sicer o poškodbah norveškega skakalnega zvezdnika včeraj proti večeru dejal Tomislav Mirkovič, vodja zdravstvene službe pri OK Planica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice