Šport > Zimski športi
1603 ogledov

V nedeljo dvojni program v Planici

Planica orli Facebook
Organizatorji bodo poskušali na zadnji tekmovalni dan sezone 2020/2021 izpeljati tako ekipno kot posamično tekmo.

V nedeljo bo na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici najprej ob 9. uri ekipna tekma z eno serijo, ob 10.30 pa je na programu zadnja posamična tekma sezone, predvideni pa sta dve seriji, so sporočili organizatorji po odpovedi današnje ekipne tekme. V to so bili primorani zaradi premočnega in spremenljivega vetra.

bor pavlovčič Kakšna smola! Šport Odpoved tekme ob vodstvu Slovenije

Generalni sekretar organizacijskega odbora Planice Tomaž Šušteršič in Italijan Sandro Pertile, vodja tekmovanj za svetovni pokal smučarjev skakalcev, sta že takoj po prekinitvi in potem odpovedi današnje ekipne tekme dejala, da obstaja možnost, da bi v nedeljo v program zadnjega dne sezone 2020/21 umestili obe tekmi.

"Danes smo morali odpovedati tekmo, vreme je po uspešno izpeljali poskusni seriji tako ponagajalo, da je bilo nemogoče izvesti vsaj eno tekmovalno serijo. Začeli smo, vendar je pihal premočan in zelo spremenljiv veter. Vedno je na prvem mestu varnost tekmovalcev in zato smo se tako odločili, čeprav to seveda ni korak, ki smo si ga na finalu želeli," je dejal Pertile.

Današnje jutro in zgodnje dopoldne sta v dolini pod Poncami obetala lep dan. "Ko smo zjutraj pogledali skozi okno, smo videli prihod lepega sončnega dne. A sonce je prineslo tudi veter in ta je odpihnil tekmo. Organizatorji na to ne moremo vplivati, to je tveganje pri športih na prostem, obenem pa je na prvem mestu, da so poleti varni," je pojasnil Šušteršič.

"Edini resni prihodek, ki nam je ostal na tekmah brez gledalcev, so televizijske pravice. Tako odpoved ene tekme na finalu pomeni četrtino manj prihodkov v okrog 1,5-milijonskem proračunu, To bi bil velik udarec. Poskušali bomo nadomestiti tekmo in obe zadnji zime pripraviti v nedeljo. Med deveto in 12. uro imamo še možnost, da bi spravili pod streho obe tekmi, četudi z eno serijo ekipne," je še dejal Šušteršič.

daniel andre tande Po grozljivki Šport Norvežani ne morejo verjeti, kaj so storili slovenski zdravniki in reševalci

Po polovici pozneje odpovedane prve serije, ko sta skočila Bor Pavlovčič in Peter Prevc, je Slovenija vodila pred Avstrijo in Poljsko. Je pa res, da so bili pogoji nekaterih tekmovalcev, ki so med poleti dolgo čakali na nastope, zelo slabi in tekmovanje zato neregularno.

"Res upam, da bo v nedeljo tudi ekipna tekma. Žal mi je današnje odpovedi, ker sva s Petrom pripravila lepo izhodišče, bili smo vodstvu. Želel sem si, da bi izvedli vsaj eno serijo, pa žal ni šlo. Med mojim nastopom je bilo še dobro, normalno sem lahko skočil, ni bilo še premočnega vetra.Potem pa je bil močnejši, veliko je bilo tudi sunkov vetra," je pojasnil Pavlovčič, domačin in najboljši slovenski letalec na finalu sezone.

"Napravil sem korak naprej tudi danes, kar je lepa spodbuda za nedeljo in se veselim jutrišnjega dne. Danes sem imel veliko boljša skoka kot prejšnje dneve. Previden sem bil le, da ne bi storil napake, ker je bil to vendarle nastop za ekipo. Zato bom šel lahko jutri odločno in samozavestno v tekmo," je dodal Pavlovčič, tretji in peti na prvih dveh posamičnih planiških tekmah.

"Nekje v sebi sem sredi dopoldneva malo občutil, da bi lahko odpovedali tekmo, vendar moraš biti kljub temu 50-odstotno pripravljen spodaj pod letalnico, da greš potem lahko na vrh in pozneje začneš nastop. In pripravljen moraš biti, dokler tekme uradno ne odpovedo. To je lahko psihično kar zahtevno. Vsi pa si želimo, da bi bilo v nedeljo drugače," pa je sklenil Peter Prevc.

peter prevc | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.