Šport > Zimski športi
326 ogledov

Hrgota po ekipni tekmi: "Ne moremo biti zadovoljni!"

Bor Pavlovčič Epa Bor Pavlovčič je bil najboljši Slovenec na ekipni tekmi.
Smučarski skakalci so se v Planici merili na ekipni tekmi z eno serijo.

Skakalci Nemčije so zmagovalci zadnje ekipne tekme sezone v Planici. Pius Paschke, Markus Eisenbichler, Constantin Schmid in Karl Geiger so za 9,5 točke ugnali Japonce na drugem mestu, tretji so bili Avstrijci. Slovenci so na četrtem mestu kljub osebnemu rekordu Bora Pavlovčiča pri 243 metrih za zmagovalnim odrom zaostali za 3,4 točke.

Pavlovčič je nastopil prvi v slovenski četverici in z novim osebnim rekordom - poletel je kar do 243 metrov - po znižanju zaletišča Slovenijo popeljal na tretje mesto. V drugi skupini je skakal Peter Prevc, ki je po napaki pristal pri 205 metrih, a Slovenija je zaostajala le za Avstrijo.

Kot tretji je nastopil Žiga Jelar (204,5 m) in Slovenija je padla celo na šesto mesto. Kot zadnji je v slovenski vrsti spet odlično poletel Domen Prevc, pristal pri 228,5 metra, a višje kot do četrtega mesta ekipe ni mogel popeljati.

Nika Križnar veliki kristalni globus Zgodovinski uspeh Šport Nika Križnar osvojila veliki kristalni globus!

Slovenski skakalci tako to sezono na moštvenih tekmah niti enkrat niso skočili na zmagovalni oder, vsakič je šlo nekaj narobe, kot je dejal tudi selektor Robert Hrgota v izjavi za TV Slovenija.

"Žal danes ne moremo biti zadovoljni. V eni seriji si ne moreš privoščiti napake, mi smo si jo. Zaostali smo 3,4 točke do zmagovalnega odra. Zdaj imamo še eno priložnost na posamični tekmi, da popravimo vtis," je dejal Hrgota in dodal, da je Pavlovčiču danes res uspel dober polet: "Bor je bil danes odličen, sprostil se je in užival v poletu, žal sta Peter in Žiga pokazala bolj ponesrečena skoka, Domen pa je spet naredil zelo dober polet."

Zdaj najboljše v Planici čaka še zadnja tekma sezone 2020/21, posamična tekma najboljših 30 skakalcev v svetovnem pokalu, na kateri bo poleg omenjene četverice nastopil še najboljšo Slovenec to zimo Anže Lanišek.

Planica (HS 240), ekipna tekma:

1. Nemčija   819,5 točke
2. Japonska   810,0
3. Avstrija   788,9
4. Slovenija  785,5
5. Norveška   779,2
6. Poljska   763,9
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice