Šport > Zimski športi
1687 ogledov

Slovenke v zgodnjem jutru na stopničkah

Špela Rogelj Epa Špela Rogelj med nastopom na ekipni tekmi.
Kljub odlični uvrstitvi Slovenke niso bile povsem zadovoljne.

Slovenske smučarske skakalke Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Katra Komar so zadnjo ekipno tekmo sezone na finalu v ruskem Čajkovskem končale na drugem mestu.

Slovenke so zbrale 348,5 točke in tako v boju za prestižno zmago v pokalu narodov še bolj zaostale za današnjimi zmagovalkami Avstrijkami (373,7), tretje so bile Nemke (336,5).

Tako kot na finalu moške sezone v Planici je tudi v Čajkovskem v soboto veter odpihnil ekipno tekmo, zato so jo z le eno serijo izpeljali danes na zadnji dan sezone 2020/21.

Daniel Andre Tande Norvežani razkrili Šport Takšne so najnovejše informacije o nesrečnem Tandeju

Tokrat v postavi ni bilo svetovne prvakinje s srednje naprave Eme Klinec, slovenske skakalke pa so tudi zahvaljujoč diskvalifikaciji ene od Japonk prišle do drugega mesta, ki pa jim je v boju za zmago v pokalu narodov prineslo še večji zaostanek za današnjimi zmagovalkami Avstrijkami.

Pred tekmo je imela do zadnje postojanke v Čajkovskem vodilna Slovenija, ki je v petek zdrsnila za drugo mesto, za Avstrijo 27 točk zaostanka, ki je danes narasel na 77 točk.

Čajkovski (HS 102), ekipna tekma:

1. Avstrija    373,7 točke
2. Slovenija   348,5
3. Nemčija     336,5
4. Norveška    324,5
5. Rusija      293,9
6. Japonska    292,6
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice