Šport > Zimski športi
477 ogledov

Slovenkam se je uresničila želja, dobile bodo še eno priložnost!

Nika Križnar Epa
Tudi skakalke na nedeljskem finalu s kar z dvema tekmama.

Potem ko je za današnjo moško ekipno tekmo v smučarskih skokih na finalu v Planici zaradi premočnega vetra odpadla tudi ženska ekipna na finalu v ruskem Čajkovskem, so organizatorji prav tako potrdili nedeljski dvojni spored. Ob 5. uri zjutraj po srednjeevropskem času bo ekipna z eno serijo, ob 8. uri sledi še zadnja posamična tekma sezone 2020/21.

Ekipna tekma je za Slovenijo zelo pomembna zaradi točkovanja v pokalu narodov, v katerem Slovenke za 27 točk zaostajajo za Avstrijkami.

Žirija v Čajkovskem je danes sprva odpovedala poskusno serijo, nato dvakrat preložila start ekipne tekme, preden je morala preizkušnjo dokončno odpovedati.

peter prevc Odločitev Šport V nedeljo dvojni program v Planici

V nedeljo bo tudi ob vznožju Urala tako dvojni program za zadnji dan skakalne sezone. Že ob 5. uri zjutraj po slovenskem času bo ena serija ekipne tekme, ob 7. uri sledi uradni trening, ob 8. uri pa je na sporedu veliki finale ženske sezone z zadnjo posamično tekmo. Takrat bosta padli tudi odločitvi v obeh skupnih seštevkih.

Med posameznicami ima Japonka Sara Takanashi 15 točk naskoka pred najboljšo Slovenko Niko Križnar, ki je v petek izgubila rumeno majico vodilne. Avstrijka Marita Kramer ima 66 točk manj od Takanashijeve in je bržčas preveč oddaljena od osvojitve velikega kristalnega globusa.

bor pavlovčič Kakšna smola! Šport Odpoved tekme ob vodstvu Slovenije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice