Šport > Zimski športi
54200 ogledov

Novo o Tandeju, tako se je odzval po prebujenju

daniel andre tande Profimedia
Stanje norveškega skakalca Daniela Andreja Tandeja je stabilno.

Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande, ki je v četrtek v poskusni seriji finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici grdo padel, se je ponoči zbudil iz umetne kome in že komuniciral z najbližjimi, je na Twitterju sporočil vodja norveških skakalcev Clas Brede Brathen.

Daniel Andre Tande Planica padec Takšno je stanje Šport Tandeja začeli prebujati iz umetne kome

"Daniel se je ponoči zbudil in že govoril z dekletom in mamo. Hvala vsem fantastičnim ljudem v Planici, ki so ga nemudoma oskrbeli, UKC Ljubljana in Tomiju Trbovcu (tiskovni predstavnik SZS, op. a)," je 52-letni šef panoge na Norveškem zapisal na Twitterju.

V nedeljo so iz norveške reprezentance sporočili, da je 27-letni skakalec uspešno prestal začetno fazo zbujanja iz umetne kome ter da sta v Sloveniji prispeli njegova mati in dekle.

"Pri Danielu je bil ponoči opazen velik napredek. Zbudil se je in diha sam. Od respiratorja smo ga odklopili ob 6. uri zjutraj in vse je potekalo brez težav. Pogovarjal se je tudi že z družino," pa je za norveško smučarsko zvezo potrdila zdravnica norveške skakalne ekipe Guri Ranum Ekas.

Daniel Andre Tande Planica padec Po padcu Šport Anesteziologinja pojasnila, kako je s Tandejem

Norvežana so v četrtek po padcu najprej oskrbeli v izteku letalnice, nato pa s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljani. V reševalno vozilo so ga sprejeli nezavestnega, morali so ga intubirati. Po stabilizaciji pa so ga s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana, kjer so skakalca obdržali v umetni komi, a že v petek sporočili, da je njegovo stanje stabilno.

Tande si je med drugim zlomil ključnico in ima prebodeno pljučno krilo, na srečo pa pri grdem padcu ni prišlo do poškodb možganov ali vratu.

Robert Robi Hrgota Trenerski stolček Šport Hrgota že napovedal svojo prihodnost

Nika Križnar veliki kristalni globus Nagrade Šport Toliko je v šampionski sezoni zaslužila Križnarjeva

 | Avtor: Epa Epa

Bor Pavlovčič Planica Šport Pavlovčič poletel v bližino svetovnega rekorda!
 
Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 02:05 30.marec 2021.

    Sočustvujem z fantom. Bi pa rekla nekaj o naših zdravnikih. Za take plače in dodatke, ki jih prejemajo, ma da še mrtvega obudijo.

  • sam1 13:08 29.marec 2021.

    In kaj je tukaj novega,kar niste že najmanj 20x zapisali-le vrstni red besed je malo premešan....