Šport > Zimski športi
1272 ogledov

Tandeja začeli prebujati iz umetne kome

Daniel Andre Tande Planica padec Epa
Daniel Andre Tande, ki je v četrtek na letalnici v Planici hudo padel, je danes uspešno prestal začetno fazo zbujanja iz umetne kome.

"Daniel se je dobro odzval na proces zbujanja iz kome. Imeli smo očesni stik, premika se in reagira na pogovor," je pojasnila zdravnica norveške skakalne ekipe Guri Ranum Ekas.

Dodala je, da je prebujanje iz kome še v zgodnji fazi, a so zadovoljni z napredkom. "Ekipa, ki ga spremlja v Sloveniji, je zelo zadovoljna z razvojem zdravljenja, zaupamo ji, da bo dobro nadaljevala to pot," je za norveške medije še pojasnila zdravnica in dodala, da bodo pri nadaljnjem okrevanju norveškega skakalca v Ljubljani spremljali tudi nekateri člani njegove družine.

Norvežana so v četrtek po padcu najprej oskrbeli v doskočišču, nato pa s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljani. V reševalno vozilo so ga sprejeli nezavestnega, morali so ga intubirati. Po stabilizaciji pa so ga s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana, kjer so skakalca obdržali v umetni komi, a že v petek sporočili, da je njegovo stanje obetavno.

Tande si je med drugim zlomil ključnico in ima prebodeno pljučno krilo, na srečo pa pri grdem padcu ni prišlo do poškodb možganov ali vratu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice