Šport > Zimski športi
974 ogledov

Tande po še eni operaciji zapustil bolnišnico

tande Epa
Norvežan se je v domovino vrnil v začetku aprila, potem ko je po padcu pred tekmo v poletih teden dni preživel v ljubljanskem kliničnem centru.

Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande, ki je grdo padel na finalu svetovnega pokala konec marca v Planici, je zapustil bolnišnico v Oslu, je danes sporočila norveška smučarska zveza. 

Na Norveškem so Tandeju, potem ko se je v začetku meseca vrnil v Skandinavijo, pred štirimi dnevi operirali zlomljeno ključnico, danes pa je lahko že zapustil bolnišnico.

"Daniel je včeraj zapustil bolnišnico. Dobro se počuti, je v dobrem zdravstvenem stanju, zdaj pa potrebuje predvsem mir in počitek. Zaradi tega tudi ne bo na voljo medijem v naslednjih tednih," je danes sporočila zdravnica reprezentance Guri Ranum Ekas.

daniel andre tande Pojasnilo zdravnice Šport Nesrečnega Tandeja vsaj še nekaj tednov ne bo na spregled

Tande si je pri grozljivem padcu v Planici 25. marca zlomil ključnico in dobil poškodbe pljučnega krila. S helikopterjem so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer je naslednje tri dni ostal v umetni komi.

Slovenski zdravniki so ga 31. marca z intenzivne nege premestili na travmatološki oddelek, v domovino pa se je vrnil 2. aprila.

Slovenska vojska SV Planica Letalnica bratov Gorišek Slovenija Vojaki pomagali v Planici: Delati so morali kljub stiku z okuženimi
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice