Šport > Zimski športi
8661 ogledov

Tande zapustil UKC, v Oslu najprej zahvala Slovencem

Daniel Andre Tande Profimedia
Tande se je teden dni po padcu v Planici vrnil na Norveško.

Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande se je teden dni po hudem padcu v Planici vrnil na Norveško, kjer bo nadaljeval zdravljenje.

Družina 27-letnega skakalca in športni direktor norveških skakalcev Clas Brede Brathen sta se ob pristanku na letališču v Oslu najprej lepo zahvalila slovenskim zdravnikom za uspešno zdravljenje, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na norveško televizijsko mrežo NRK.

"Dialog, ki smo ga opravili z Danielom, je bil zelo dober in opogumljajoč glede na to, kako dramatično je bilo vse skupaj. Gre za malo senzacijo, da je z njim tako dobro," je dejal Brathen.

Tande je padel v četrtek, 25. marca, v poskusni seriji. Pri hudem padcu si zlomil ključnico in dobil poškodbe pljučnega krila. S helikopterjem je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer je naslednje tri dni ostal v umetni komi. Zdravniki so ga 31. marca iz intenzivne nege premestili na travmatološki oddelek.

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:07 03.april 2021.

    Super, da so fanta v UKCju tako dobro zrihtali, žal pa mislim, da se ne potrudijo oziroma, da niso vsi pacienti deležni enake obravnave. Tande lahko hvali Slo zdravstvo, kaj pa bi se zgodilo če bi povprašali narod?

Sorodne novice