Huda kazen za športnega direktorja, ki je povozil nasprotnikovega kolesarja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Športni direktor kolesarske ekipe BikeExchange Gene Bates je bil suspendiran z Dirke po Italiji, potem ko je povozil kolesarja ekipe Deceuninck Quick Step.
Oglej si celoten članek

Kljub zelo zahtevni 6. etapi Dirke po Italiji z zaključnim vzponom na San Giacomo je kolesarja belgijske ekipe Deceuninck Quick Step Pietera Serryja po koncu bolj bolel hrbet, kot pa izčrpane noge.

"Imel sem nesrečo. Od zadaj me je zadel avtomobil," je incident, ki je močno zaznamoval letošnjo preizkušnjo, pokomentiral izkušeni Belgijec.

Foto: Profimedia Pieter Serry

Malce več kot 10 kilometrov pred ciljem je namreč 32-letnik rahlo popustil svoj tempo ter začel počasi drseti iz skupine favoritov. Ravno za las se je še držal omenjene skupine, ko ga je nekaj silovito zadelo v zadnje kolo in v trenutku se je znašel na tleh.

Zmedeni Serry se je ob pomoči mehanika ekipe BikeExchange uspel postaviti na noge, ob tem pa je spoznal, da je za njegov nepričakovan padec bil kriv prav ekipni avto te avstralske ekipe.

Belgijec se je nato znesel nad nespretnim voznikom z rafalom psovk, preden se je spravil nazaj na kolo in se podal proti cilju, kjer o omenjenem incidentu ni želel preveč razglabljati.

Incident je v preteklih dneh precej odmeval po kolesarskem svetu, komisarji dirke pa so se odločili, da športnega direktorja ekipe BikeExchaneg Gena Batesa, ki je zakrivil nesrečo, suspendirajo z dirke. Njegov sopotnik Matt White pa je prejel denarno kazen 2.000 švicarskih frankov.

Serry je bil tako že drugič letos žrtev podobnega incidenta, saj je bil marca prisiljen odstopiti z Dirke po Kataloniji, potem ko ga je s kolesa zbil voznik na motorju.

"Res je žalostno, saj se mi je nekaj podobnega zgodilo že z voznikom motorja pred dobrim mesecem na Dirki po Kataloniji. Hrbet me resnično boli, zato me je nekoliko poneslo," je zgodbo o incidentu zaključil Serry, ki je kasneje preko socilanih omrežij tudi uradno sprejel opravičilo nasprotne ekipe.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.