Šport
1932 ogledov

Huda kazen za športnega direktorja, ki je povozil nasprotnikovega kolesarja

Pieter Serry Twitter
Športni direktor kolesarske ekipe BikeExchange Gene Bates je bil suspendiran z Dirke po Italiji, potem ko je povozil kolesarja ekipe Deceuninck Quick Step.

Kljub zelo zahtevni 6. etapi Dirke po Italiji z zaključnim vzponom na San Giacomo je kolesarja belgijske ekipe Deceuninck Quick Step Pietera Serryja po koncu bolj bolel hrbet, kot pa izčrpane noge.

"Imel sem nesrečo. Od zadaj me je zadel avtomobil," je incident, ki je močno zaznamoval letošnjo preizkušnjo, pokomentiral izkušeni Belgijec.

Pieter Serry | Avtor: Profimedia Profimedia

Malce več kot 10 kilometrov pred ciljem je namreč 32-letnik rahlo popustil svoj tempo ter začel počasi drseti iz skupine favoritov. Ravno za las se je še držal omenjene skupine, ko ga je nekaj silovito zadelo v zadnje kolo in v trenutku se je znašel na tleh.

Zmedeni Serry se je ob pomoči mehanika ekipe BikeExchange uspel postaviti na noge, ob tem pa je spoznal, da je za njegov nepričakovan padec bil kriv prav ekipni avto te avstralske ekipe.

Belgijec se je nato znesel nad nespretnim voznikom z rafalom psovk, preden se je spravil nazaj na kolo in se podal proti cilju, kjer o omenjenem incidentu ni želel preveč razglabljati.

Incident je v preteklih dneh precej odmeval po kolesarskem svetu, komisarji dirke pa so se odločili, da športnega direktorja ekipe BikeExchaneg Gena Batesa, ki je zakrivil nesrečo, suspendirajo z dirke. Njegov sopotnik Matt White pa je prejel denarno kazen 2.000 švicarskih frankov.

Serry je bil tako že drugič letos žrtev podobnega incidenta, saj je bil marca prisiljen odstopiti z Dirke po Kataloniji, potem ko ga je s kolesa zbil voznik na motorju.

"Res je žalostno, saj se mi je nekaj podobnega zgodilo že z voznikom motorja pred dobrim mesecem na Dirki po Kataloniji. Hrbet me resnično boli, zato me je nekoliko poneslo," je zgodbo o incidentu zaključil Serry, ki je kasneje preko socilanih omrežij tudi uradno sprejel opravičilo nasprotne ekipe.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice