Šport
3133 ogledov

Veliki favorit po padcu končal v bolnišnici

Mikel Landa Reševalni pas/Twitter
Sprinterska etapa pripadla Avstralcu.

Avstralski kolesar Caleb Ewan je bil najmočnejši ob koncu pete etape dirke po Italiji. Kolesar ekipe Lotto-Soudal je v zadnjih metrih ciljnega sprinta uspel premagati Italijana Giacoma Nizzola. Slednji je že 11. na Giru osvojil drugo mesto. Tretji je bil še en domačin Elia Viviani, četrti pa Slovak Peter Sagan.

"Moja zmaga za nas pomeni olajšanje. Že od februarja nisem zmagal, dobro se nismo odrezali niti v prvi sprinterski etapi tukaj, zato smo čutili kar precej pritiska. Danes pa smo presegli sami sebe. Kolegi so me svežega pripeljali na cilj, me na nevarnih ovinkih na koncu tudi uspešno varovali, v zaključku pa sem imel najmočnejše noge. Pred dirko smo si zadali cilj, da zmagamo na eni etapi, kar pa ne pomeni, da ne želimo biti boljši še kdaj," je bil na cilju zadovoljen Avstralec, ki je zabeležil 48. zmago v karieri, četrto na Giru.

Novica dneva je sicer grd padec Mikela Lande, ki je v četrti etapi z napadom na zadnjem klancu napovedal dobro formo in je sodil med največje favorite za skupno zmago. Večji del ekipe Bahrain Victorius se je ob padcu kapetana ustavil in čakal, če bo lahko nadaljeval z dirko, a so nato Slovenca Matej Mohorič in Jan Tratnik ter njuni kolegi z večjim zaostankom sami pripeljali v cilj. Lando so odpeljali z reševalnim vozilom. Zanj je bil usoden eden izmed otokov na cestišču.

"Zaenkrat še ne vemo, kakšno je njegovo stanje, vemo samo, da ga vse močno boli. Ne vemo, ali si je zlomil ključnico, zapestje ali celo oboje. Res škoda, bil je kandidat za visoka mesta. Zdaj nam v boju za solidno uvrstitev ostajata Pello Bilbao in Damiano Caruso," je takoj po etapi dejal športni direktor ekipe Bahraina Franco Pellizotti.

V zadnjih kilometrih se je na tleh v istem padcu kot Landa znašel tudi zmagovalec četrte etape Joe Dombrowski, že prej pa tudi Pavel Sivakov, ki je najverjetneje prav tako računal na dobro uvrstitev v skupni razvrstitvi. Ta je kljub bolečinam s precejšnjim zaostankom prišel do cilja. Dombrowski je zaradi padca sicer ostal brez drugega mesta v trenutnem seštevku. 

Italijan Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation) je obdržal rožnato majico.

Komentarjev 1
  • Michael_Cuadra 18:25 12.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od d0ma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice