Šport
3330 ogledov

Pogačarjeva izbranka do uspeha kariere, Tadej navdušeno slavil!

Urška Žigart Reševalni pas/Twitter
Urška Žigart do največje zmage v karieri!

Ob omembi imena Urške Žigart največkrat pomislimo na dekle slovenskega kolesarskega šampiona Tadeja Pogačarja, a ji s tem delamo precejšnjo nepravico, saj s tem nekako zanemarimo, da gre v resnici za izjemno slovensko kolesarsko, ki si v kolesarskem svetu pridno ubira pot med najboljše na svetu.

24-letna kolesarka, ki si je do danes kot največji uspeh kariere lahko štela zmago na laskem državnem prvenstvu, kjer je slavila v vožnji na čas, je namreč v nedeljo dosegla največjo zmago svoje kariere.

Nekdanja kolesarka slovenskega moštva BTC Ljubljana, ki je pred to sezono prestopila v avstralsko ekipo najvišjega ranga BikeExchange, je namreč slavila na poslednji etapi 4-dnevne etapne dirke po Valencii.

Žigartova je do svoje druge profesionalne zmage na najvišjem nivoju prišla z izjmeno vožnjo ter silovitim napadom, ko se je malo pred začetkom predzadnjega vzpona, še 70 kilometrov do cilja, odlepila od glavnine ter se pridružila vodilni kolesarki v vodstvu.

Skupaj sta si nato privozili prednost treh minut in pol, preden se je mlada Slovenka 25 kilometrov pred ciljem odločila, da je čas, da opravi s svojo kolegico v begu.

Glavnina se je iz ozadja približevala, sprinterske ekipe so navile silovit tempo, toda Urške več niso mogle uloviti. Nova okrepitev ekipe BikeExchange je prečkala ciljno črto s prednostjo petih sekund pred moštveno kolegico Arianno Fandzo, ki je dobila sprint glavnine za drugo mesto.

"Ko je bilo do cilja še šest kilometrov, se je moja prednost hitro talila, saj so se v ozadju pripravljali na sprint. Takrat sem si mislila, da mi ne bo uspelo, da so prehitre, nagaja mi veter v prsa. Toda moj športni direktor se mi je drl v ušesa, naj pritiskam in verjamem vase, da mi bo uspelo. Resnično mi je uspelo, zato sem presrečna," je po največjem uspehu kariere povedala nova slovenska kolesarska šampionka.

Zmago svoje izbranke je navdušeno pospremil tudi Tadej Pogačar, ki je preko Twitterja zapisal, za kako prekrasen dan gre ter da je izjemno ponosen na Urško ter vesel zanjo.

Skupno zmago na dirki je po štirih etapah slavila legendarna Annemiek van Vleuten (Movistar).

 

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 07:11 10.maj 2021.

    "...ter se pridružila vodilni kolesarki v vodstvu....". Nisem vedel, da moraš biti vodilni, da si v vodstvu.

  • Avatar Annismiolla
    Annismiolla 01:03 10.maj 2021.

    Si nocoj Samska? Veliko lepih deklet čaka, da -- www.Senstos.Com

Sorodne novice