Šport
47748 ogledov

Takšna so prva poročila o stanju slovenskega asa po grozljivem padcu

Matej Mohorič Reševalni pas/Twitter
Matej Mohorič je po grozljivem padcu že zaključil z letošnjo Dirko po Italiji.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je letošnjo Dirko po Italiji zaključil v rešilcu, potem ko je med spustom s Passa Godi tekom 9. etape doživel grozljiv padec, ko ga je na enem zavoju katapultiralo preko krmila, kolo pa je prelomilo na dvoje.

Matej Mohorič Konec Gira Šport Grozljiv padec Mateja Mohoriča

Mohorič naj bi naletel na eno izmed razpok v cesti, katera ga je vrgla iz ravnotežja. Slovenec se je najprej še uspel ujeti, a je pri tem najverjetneje zadel robnik na notranji strani zavoja, zaradi katerega ga je katapultiralo na glavo preko krmila. Samo kolo je ob tla udarilo s takšno silo, da ga je naravnost prepolovilo.

Nekdanji mladinski svetovni prvak je bil po padcu vidno pretresen, a se je na koncu vendarle pobral ter celo želel nadaljevati z dirkanjem, ko so pripeljali rezervno kolo. Toda na srečo je zdravniška služba še pravi čas ugotovila, da ni sposoben nadaljevati, Mohoriču pa so nadeli vratno opornico, preden so ga pospremili v rešilno vozilo.

"Matej je bil prepeljan v najbližjo bolnišnico, kjer bodo ocenili njegovo stanje. Več kot očitno je, da gre za pretres možganov, toda lahko vas pomirim, da je bil ves čas pri zavesti," je za italijansko televizijo Rai izjavil ekipni zdravnik Daniele Zaccaria.

"Po nesreči se je pogovarjal z mehaniki in športnim direktorjem. Povedali so mi, da jim je naročil, naj obvestijo njegovo dekle in družino. Ko smo videli, da se brez težav lahko spomni njene telefonske številke, smo bili precej pomirjeni. Sam udarec je bil resnično hud, tako da bo potrebno slikanje, da se prepričamo, da nima zlomljenih kakšnih kosti. Zagotovo pa bo ostal na opazovanju v bolnišnici v Avezzanu za vsaj eno noč" je zaključil Zaccaria.

Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 09:55 17.maj 2021.

    Drži se.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:20 16.maj 2021.

    Držim pesti, za hitro okrevanje. Matej , drži se!!!

Sorodne novice