Huda nesreča alpskega smučarja na treningu v Švici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Alpski smučar, ki je bi takoj s helikopterjem prepeljan v bolnišnico in operiran, ima več zlomov, a je na srečo v stabilnem stanju.
Oglej si celoten članek

Srbski alpski smučar Marko Vukićević se je težje poškodoval na treningu v Švici, kjer je grdo padel, so sporočili iz Smučarske zveze Srbije.

Foto: Profimedia Marko Vukićević

Vukićević se je v Švici pridružil treningom švicarske reprezentance, na enem izmed njih pa je doživel hud padec, po katerem je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico v Vispu.

Tam so na srečo ugotovili, da je Srb v stabilnem stanju, a je utrpel več težjih poškodb, med drugim zlom noge pod kolenom ter roke, tako da je bil nemudoma operiran.

Operacija je trajala več ur, Vukićević pa je iz bolnišnice že sporočil, da so takšne poškodbe pač sestavni del alpskega smučanja ter da se bo vrnil na snežno progo takoj, ko se mu kosti zacelijo.

Foto: Epa Marko Vukićević

Vukićević je sicer dvakratni udeleženec Olimpijskih iger (2014 in 2018) ter trikratni udeleženec Svetovnih prvenstvev (2013, 2017, 2019).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.