Huda nesreča Križnarjeve v izteku skakalnice

Foto: Epa nika križnar
Slovenska smučarska skakalka je grdo padla v finalni serije tekme v Lillehammerju. Nesreča se je zgodila prav na njen 20. rojstni dan.
Oglej si celoten članek

Nika Križar je zelo uspešno opravila s finalnim skokom posamične tekme na olimpijskem prizorišču v Lillehammerju, nato pa je z veliko hitrostjo trčila v oglasni pano v izteku skakalnice.

Dvajsetletnica, ki je s skokom prevzela vodstvo, je obležala na tleh, kjer so ji nudili prvo pomoč, nato pa so jo dokaj negibno z nosili odnesli s prizorišča.

Izgledalo je, kot da bi Križnarjeva pozabila zavirati, nato pa sta svoje dodala še pomrznjena doskočišče in iztek skakalnice. Tekmice v ciljni areni so bile nad videnim očitno pretresene.

Foto: Epa nika križnar

Križnarjeva si je po prvi seriji delila peto mesto z Nemko Katharino Althaus in je bila najvišje uvrščena Slovenka. Podrobnosti njenega zdravstvenega stanja za zdaj še niso znane.

Po prvih ocenah je Križnarjevi pri poskusu zaviranja zmanjkalo ravnotežja, nakar je z obrazom treščila v panoje.

Niko Križnar so takoj odpeljali na preventivno slikanje roke in glave. Že ko je na nosilih zapuščala iztek, je bila pri zavesti, več podrobnosti o njenem zdravstvenem stanju pa bo znanih jutri.

Slovenska smučarska zveza (SZS)

Tekma je bila za več minut prekinjena, nadaljevala pa se je šele po popravilu poškodovanega dela zaščitne ograde.

Zmagala je Japonka Sara Takanashi (296,9) pred Norvežanko Maren Lundby (295,4) in njeno rojakinjo Silje Opseth (293,5). Križnarjeva je osvojila grenko peto mesto (286,1). Ema Klinec je bila sedma (272,6), Katra Komar 20. (216,1), Špela Rogelj pa 22. (211,6).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.