Huda nesreča na VN Italije

Foto: Epa Jason Dupasquier
Nesrečni 19-letni dirkač končal v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Današnje dogajanje na motociklistični Veliki nagradi Italije v Mugellu je zaznamovala huda nesreča v razredu moto3. Švicarja Jasona Dupasquierja, v katerega je po padcu trčil Japonec Ayumu Sasaki, so morali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico v Firence. Poleg Sasakija je bil v nesrečo vpleten še Španec Jeremy Alcoba, a sta jo oba odnesla brez poškodb.

MotoGP Marquezu še ne gre, tako je bilo tokrat

Švicarja so najprej oskrbeli ob robu steze, potem pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico  na travmatološki oddelek. Prve informacije o stanju nesrečnega 19-letnika je podal zdravnik Mednarodne motociklistične zveze Giancarlo de Filippo. "Zaenkrat vemo, da je njegovo stanje zelo resno. Kot sem rekel, čakamo na nove vesti iz bolnišnice."

Tudi po podatkih virov, na katere se sklicuje AFP, je dirkačevo stanje resno, vendar za zdaj še ne vedo, ali je pri padcu in trčenju utrpel tudi možganske poškodbe.

Dupasquier je v razredu Moto3 debitiralleta 2020, v tej sezoni pa je do točk prišel na vseh petih dirkah, najboljšo uvrstitev je zabeležil na VN Španije v Jerezu, ko je bil sedmi. Pred preizkušnjo v Italji je zbral 27 točk in bil deseti v skupni razvrstitvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:53 30. Maj 2021.

    V prvem mesecu sem prejel 23785 ameriških dolarjev, zadnji mesec pa 29847 dolarjev, samo delal sem od spleta od doma. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.