Šport > Moto športi
12702 ogledov

Huda nesreča na VN Italije

Jason Dupasquier Epa
Nesrečni 19-letni dirkač končal v bolnišnici.

Današnje dogajanje na motociklistični Veliki nagradi Italije v Mugellu je zaznamovala huda nesreča v razredu moto3. Švicarja Jasona Dupasquierja, v katerega je po padcu trčil Japonec Ayumu Sasaki, so morali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico v Firence. Poleg Sasakija je bil v nesrečo vpleten še Španec Jeremy Alcoba, a sta jo oba odnesla brez poškodb.

Marc Marquez MotoGP Šport Marquezu še ne gre, tako je bilo tokrat

Švicarja so najprej oskrbeli ob robu steze, potem pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico  na travmatološki oddelek. Prve informacije o stanju nesrečnega 19-letnika je podal zdravnik Mednarodne motociklistične zveze Giancarlo de Filippo. "Zaenkrat vemo, da je njegovo stanje zelo resno. Kot sem rekel, čakamo na nove vesti iz bolnišnice."

Tudi po podatkih virov, na katere se sklicuje AFP, je dirkačevo stanje resno, vendar za zdaj še ne vedo, ali je pri padcu in trčenju utrpel tudi možganske poškodbe.

Dupasquier je v razredu Moto3 debitiralleta 2020, v tej sezoni pa je do točk prišel na vseh petih dirkah, najboljšo uvrstitev je zabeležil na VN Španije v Jerezu, ko je bil sedmi. Pred preizkušnjo v Italji je zbral 27 točk in bil deseti v skupni razvrstitvi.

 
Komentarjev 1
  • Richard_Mason 16:53 30.maj 2021.

    V prvem mesecu sem prejel 23785 ameriških dolarjev, zadnji mesec pa 29847 dolarjev, samo delal sem od spleta od doma. Sem redni študent in delam le 2 do 3 ure na dan. Več informacij tukaj ...... >>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦