Šport > Moto športi
3243 ogledov

Kaos v Španiji! 16-letni domačin zmagal po množičnem padcu v zadnjem zavoju!

Pedro Acosta Epa
Pedro Acosta dobil še tretjo izmed prvih štirih dirk sezone.

Šestnajstletni Španec Pedro Acosta (KTM) je zmagal na veliki nagradi Španije v Jerezu v motociklističnem razredu moto3 ter še na četrti dirki SP, na kateri je nastopil, kot prvi novinec doslej stopil na zmagovalni oder. Na VN Katarja je bil drugi, zmagal pa je tudi na VN Dohe in Portugalske.

V Jerezu je bil tokrat drugi Italijan Romano Fenati (Husqvarna) z 0,417 sekunde zaostanka, tretji pa Španec Jeremy Alcoba (Honda, +0,527).

Še posebej spektakularen je bil tokrat poslednji krog, ko je Acosta končno prevzel vodstvo, nato ga je neuspešno poizkusil prehiteti Jaime Masia, katerega je nato v zadnjem ovinku zbil dolgo časa vodilni Deniz Öncü, v padec pa sta vpletla še Daryna Binderja, vsi trije pa so ostali brez točk, medtem ko se je Acosta veselil še tretje letošnje zmage.

Zdaj ima v skupnem seštevku SP 95 točk in prepričljivo vodi, Italijana Niccolo Antonelli (KTM) in Andrea Migno (Honda) imata na drugem in tretjem mestu 44 in 42 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice