Hudički zarožljali na Floridi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Znana sta zadnja udeleženca drugega kola končnice hokejske lige NHL. V New Yorku so Rangers na odločilni sedmi tekmi premagali Ottawo Senators z 2:1, v Miamiju pa so se po dveh podaljških zmage nad Florido Panthers s 3:2 veselili hokejisti New Jersey Devils.
Oglej si celoten članek

V New Yorku sta obrambna igralca Marc Staal in Dan Girardi zadela dva gola v razmiku dobrih štirih minut druge tretjine in odločila srečanje. Tretji gol je prav tako padel v tem delu igre, dosegel ga je Daniel Alfredsson z igralcem več na ledu, vendar v nadaljevanju s soigralci ni več našel poti ploščku v mrežo. Vratar domačih Henrik Lundqvist se je izkazal s 26 obrambami, eno več (27) pa je na drugi strani zmogel Craig Anderson. Igralci New York so šele drugič v končnici v skupnem izidu premagali tekmece po zaostanku z 2:3 v zmagah; tokrat so izenačili v ponedeljek po slavju s 3:2 v Ottawi.

Florida je gostila še bolj razburljiv dvoboj, ki ga je v tretji minuti in 47. sekundi drugega podaljška odločil Adam Henrique s svojim drugim golom na tekmi. Vragi so vodili že z 2:0 v zadnji tretjini, poleg Henriqueja je bil uspešen tudi Stephen Gionta, vendar sta Stephen Weiss in Marcel Goc izenačila. V nadaljevanju vratar Martin Brodeur (43 obramb) ni bil več premagan in je le nekaj tednov pred 40. rojstnim dnevom z zmago proslavil svoj prvi nastop v končnici, ki ga je zabeležil pred dvema desetletjema. Kanadski vratar je v celotni karieri nastopal le za New Jersey in upa, da bo še četrtič osvojil Stanleyjev pokal. Florida je v rednem delu presenetljivo osvojila prvo mesto v jugovzhodni skupini ter si prvič po 12 letih zagotovila nastop v končnici. Kljub porazu je bil njihov najboljši mož na ledu vratar Jose Theodore (33 obramb).

Liga NHL, prvo kolo končnice:

- Vzhod:
New York Rangers : Ottawa Senators 2:1
(New York je napredoval z izidom 4:3 v zmagah)

Florida Panthers : New Jersey Devils 2:3 (po dveh podaljških)
(New Jersey je napredoval z izidom 4:3 v zmagah)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.